Foto: F64
Daudzi cilvēki ar satraukumu gaida 21. decembri jeb datumu, kad notiks pats briesmīgākais – būs pasaules gals un pazudīs elektrība, taču pazīstamais pašmāju astrologs Andris Račs (attēlā) par liktenīgo datumu izsakās skeptiski.

"Varbūtību izteikšana par pasaules galu sākās ar maiju kalendāra noslēgumu, un tas bija pietiekams iemesls ažiotāžas radīšanai. Tomēr šo tēmu ir pētījuši gan mani kolēģi, gan es pats, un līdz šim neesam pamanījuši neko, kas liecinātu par pasaules gala pienākšanu. Cilvēkiem nav pamata satraukties. Tur nekā nav!" sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Račs.

Astrologs arī izsakās, ka, vērojot planētu savstarpējo novietojumu, pasaules galam krietni "draudzīgāks" ir bijis 2010. gads, kurā bija redzamas nelielas novirzes no normas, tomēr arī to esam veiksmīgi pārcietuši.

"Domāju, ka prognozētie pasaules gala datumi nosprausti cilvēciskā faktora ietekmē - sabiedrības vēlmē atbrīvoties no grūtībām. Cilvēkiem ir kredītsaistības un ekonomiski smagi apstākļi, un, protams, jaukāk ir domāt, ka vienu rītu pamodīsimies un šīs problēmas vairs nebūs aktuālas.

Pēc zvaigžņu stāvokļa iespējams paredzēt globālas izmaiņas, kas skars pasauli, piemēram, ekonomikas un finanšu jomā. Tā kā šobrīd tā ir sevišķi nestabila, pieņemu, ka tieši tāpēc ir arī radusies versija par drīzumā solīto pasaules galu," uzskata Račs.

Tomēr, neraugoties uz dažādiem racionāliem argumentiem, kas liecina par cilvēces turpmāku eksistenci, daļa sabiedrības joprojām dzīvo informācijas trūkumā un steidzas nodrošināties ar pārtiku, būvē pazemes bunkurus, kā arī meklē iespējas "attīrīt" savas dvēseles pirms pāriešanas jaunā dimensijā.

"Tā kā pats esmu pasaules gala teorijas skeptiķis, savā praksē neesmu novērojis klientu pieplūdumu, kas pie astrologa grieztos ar izteiktām bažām vai pirms cilvēces eksistences beigām vēlētos sakārtot savu iekšējo pasauli.

Tomēr, tā kā ir daudz manā jomā strādājošu personu, kuras par šo tēmu interesējas padziļināti, kā arī piedāvā dažādas izplatītāko pieņēmumu interpretācijas, pieņemu, ka atsevišķiem jomas speciālistiem šis laiks ir darbīgs un pat samērā ienesīgs," nosmej pazīstamais astrologs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!