Foto: Privātais arhīvs

Pazīstamā dziedātāja Anmary jeb Linda Amantova (attēlā) pašlaik atrodas Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku, kur ieradusies pēc īpaša Azerbaidžānas Kultūras ministrijas uzaicinājuma, lai piedalītos starptautiskajā folkloras festivālā un priecētu klausītājus ar latviešu un azerbaidžāņu tautas dziesmām.

Kā stāsta dziedātājas atbalstītāji, Azerbaidžānā Anmary sagaidīta kā īsta zvaigzne - jau lidostā viņa sniegusi interviju vietējai televīzijai.

Pēc ierašanās, izrādot cieņu Azerbaidžānas tautai, Anmary nolika ziedus tautas līdera Heidara Alijeva piemiņas vietā un piedalījās  sabiedriskās televīzijas rīta programmā, izpildot vairākas dziesmas, tostarp, vietējo īpaši iemīļoto azerbaidžāņu tautas dziesmu Sari Gelin, ar kuras izpildījumu Anmary kļuva par šīs tautas mīluli.

Raidījuma vadītājs atzinīgi novērtējis Anmary azerbaidžāņu valodas izrunu. Dziedātāja dalījusies pieredzē par Eirovīzijas organizēšanas kārtību Latvijā un izzinājusi Azerbaidžānas praksi šajā jomā.

"Ļoti priecājos, ka mūzika mani atkal ir atvedusi uz uguns un vēju zemi Azerbaidžānu. Esmu iemīlējusi šo zemi un  cilvēkus, kuri ir ļoti viesmīlīgi, labsirdīgi un atvērti," priecīga par piedalīšanos festivālā ir Anmary.

Mūsu dziedātāja Azerbaidžānā uzņemta lieliski. Uz ielas dziedātāja saņem sveicienus, fani vēlas ar viņu nofotografēties, bet kāda maza meitenīte pat pienākusi pie Anmary un uzdāvinājusi viņai turpat puķudobē noplūktu ziediņu.

Par godu azerbaidžāņu tautasdziesmai, kuru Anmary izpildīja, viņu dēvē par Sari Gelin jeb "atnākošo līgavu". Folkloras festivāls nedēļas nogalē no 8. septembra norisināsies Masali pilsētā, jo šogad pilsētai piešķirts 2012.gada Azerbaidžānas folkloras galvaspilsētas statuss.

Bez Anmary Latviju festivālā pārstāvēs arī vīru kopa Vilki. Savu tautu tradicionālo kultūru festivālā demonstrēs folkloras kolektīvi no Turcijas, Krievijas, Kazahstānas, Irānas, Gruzijas un citām valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!