Foto: Publicitātes foto

Pēc starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzija 2012 noslēguma publiskoti arī rezultāti, kā visām valstīm klājies pusfinālos, un noskaidrojies, ka Latvijas pārstāve Linda Amantova jeb Anmary (attēlā) savā pusfinālā no 18 dalībniekiem bijusi trešā no beigām.

Kopumā viņa saņēmusi 17 punktus: pa četriem no Īrijas, Krievijas un Moldovas, trīs punktus no Azerbaidžānas un divus - no Melnkalnes.

Pirmajā pusfinālā vēl sliktāk ir klājies tikai Beļģijas pārstāvei Airisai, kura izpildīja dziesmu Would You? (viņa kopumā saņēmusi 16 punktus), bet pēdējā vietā ar astoņiem punktiem palikusi austriešu hiphopa grupa Trackshittaz ar dziesmu Woki mit deim Popo.

Kā labākās no pirmā pusfināla ar 152 punktiem izkļuva Krieviju pārstāvošās udmurtu vecmāmiņas, bet no viņām par sešiem punktiem atpalika Albānija.

Savukārt otrajā pusfinālā vissliktāk veicās slovāku "rokerim" Maksam Džeisonam Mejam, kurš saņēma 22 punktus. Šajā pusfinālā visai pārliecinoši par labāko tika atzīta zviedriete Lorīna, Lietuvas pārstāvis Donijs Montels bija trešais, bet igaunis Ots Leplands - ceturtais.

Jau ziņots, ka sestdien lielajā Eirovīzijas finālā triumfēja Zviedrijas dziedātāja Lorīna ar dziesmu Euphoria, un līdz ar to nākamgad Eirovīzija notiks tieši Zviedrijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!