Foto: Publicitātes foto

Anmary (attēlā) un viņas bekvokālistu Eirovīzijas tērpu autore Indra Salceviča pašlaik ir viena no personām, uz kuru tauta izgāž dusmas par Latvijas it kā izgāšanos konkursa pusfinālā. Modes māksliniece uzskata, ka vainīgo meklēt tagad ir vairāk nekā stulbi.

Salceviča atzīst, ka priekšnesums bija izdevies, un skumst par to, ka Anmary tiek tik nežēlīgi pelta, kamēr citu valstu iedzīvotāji uzmundrina savus finālā neiekļuvušos konkursantus ar tortēm.

"Vulgārās" kleitas bijušas no slavena brenda

"Suņu riešanas čempionāts ir atklāts. Tā var notikt tikai Latvijā - vainas nogāšana uz vienu lietu saistīta ar inteliģences trūkumu. Vainīgo meklēt ir stulbi - meitene nodziedāja ļoti labi un uz skatuves izskatījās pieklājīgi, nevis pēc pornostāra," sarunā ar DELFI Izklaide skumjas par tautas attieksmi pauž Salceviča.

Viņa skaidro, ka, lai gan zilā krāsa, iespējams, nav tas efektīvākais risinājums Eirovīzijai, māksliniece to izvēlējusies, respektējot pašu Anmary, kurai šī ir veiksmes krāsa.

"Sākumā biju iecerējusi pavisam citu risinājumu tērpu ziņā, taču režisore to neakceptēja. Jā, ar režisori mums īsti nesalikās idejas kopā, teču es netaisos vainot viņu, jo vispār neuzskatu, ka Anmary konkursā būtu izgāzusies," skaidro kleitas autore.

Viņai atliek vien pasmaidīt par pašmāju "modes ekspertiem", kuri mūsu meiteņu skatuves tērpus lamā par vecmodīgiem.

"Tas, kas bija mugurā bekvokālistēm, ir Karen Millen brends. Ja tik atzītu zīmolu var nosaukt par vecmodīgu, tad man nav, ko teikt. Anmary kleita bija mans darinājums. Bija izveidotas divas kleitas versijas - garā un īsā. Man pašai labāk patika garā, bet Anmary izvēlējās īso," stāsta dizainere.

Anmary figūra - kā aktrisei Merilinai Monro

Salceviča Latvijas slavenību vidū ir ļoti atzīta  modes māksliniece - viņa veidojusi tērpus Aishai, Laura Reinika Eirodziesmas priekšnesumam, bet ikvienam noteikti prātā palikuši grupas PeR krāšņie Jaunā viļņa kostīmi, kuri ļoti patikuši krieviem un arī bijuši Salcevičas darbs.

Modes māksliniecei ir skumji, ka atrodas cilvēki, kuri pat Anmary lielisko augumu sauc par resnu un vaino to tajā, ka dziesmai neizdevās iekļūt finālā.

"Anmary ir perfekta figūra ar Merilinas Monro parametriem. Meitene ir ideāla un nodziedāja ļoti labi, bet dzīvē jau notiek visādi. Es vairāk pārdzīvoju tautas reakciju uz rezultātu attiecībā uz Anmary. Pavērojot citu valstu reakciju uz netikšanu finālā, jāizdara secinājums, ka tā notiek tikai Latvijā. Citus dalībniekus, kas netika finālā, mājās sagaida ar tortēm un ovācijām, sakot paldies par piedalīšanos.

Bet kas notiek pie mums? Dažas cāļa lasītājas un biroja peles ar nepiepildītiem sapņiem modes jomā nezina, kur vien izlikt žulti. Kleita nav vainīga un Anmary nav vainīga - visa pamatā ir veiksmes faktors," par Latviešu ļaunumu ir šokēta Salceviča.

Konkurenti uzstājās lateksa tērpos un dzērāju drēbēs

Mūsu meiteņu skatuves tērpi bija veidoti tā, lai visas izskatītos kā vienkāršas draudzenes, bet Anmary, kura uz skatuves stāsta citām savu veiksmes stāstu, būtu nedaudz krāšņāk tērpta.

"Man kleita patika bez kristāliem, bet tos vajadzēja greznumam. Caurspīdīgās detaļas bija knifs, lai tērpu padarītu seksīgāku un fantāziju rosinošāku, taču ne pārāk vulgāru. Starp citu, vai kāds pievērsa uzmanību pārējo pusfinālistu tērpiem?

Bija kāda meitene, kura dziedāja dziesmu ar tekstu "uh, ah", tērpta violetā lateksa kostīmā astoņdesmito gadu stilā ar tikpat fona dejotājiem kā dažādu profesiju pārstāvjiem. Viņa tika finālā - bet vai tas bija modes paraugs? Un dziesmas Euro Neuro izpildītājs vispār uzstājās dzērāja stila kostīmā.

Mums vienkārši nepaveicās arī ar pusfinālu - tajā bija daudzas savstarpēji draudzīgas valstis, kuras balsoja viena par otru, un mūsu priekšnesums uz citu fona nelikās tik aktīvs, jo esam ziemeļnieki - tas bija atbilstošs mums," salīdzinājumus piedāvā modes eksperte.

Par darbu saņems ne vairāk kā 100 latus

Tie, kuri domā, ka Salceviča, strādājot pie mūsu meiteņu skatuves tēla, ir pamatīgi nopelnījusi, rūgti maldās. "Es personīgi no šī projekta esmu ieguvusi tikai šo interesanto reklāmu.

Neesmu sapelnījusi miljonu, es nemaz nepretendēju uz milzīgu honorāru. Man bija dots budžets, kurā iekļauties - nopirku šīs Karen Millen kleitas un rotas meitenēm, sev neko nenopelnīju. Varbūt kādi 100 lati man atliks, bet tas noteikti nav dizainera honorārs," atklāj Salceviča.

Par spīti visam, māksliniece savu iesaistīšanos Anmary skatuves tēla izveidē nenožēlo - viņa guvusi labu pieredzi un uzsver, ka vainīgo meklēt ir stulbi, taču saprot, ka kašķēties kārie un mūžam īgnie tautieši nerimsies.

"Vispār latvieši izdarīja visu, lai radītu negatīvu auru ap konkursu. Jau pirms Anmary uzstāšanās viss bija pilns ar debiliem komentāriem - gan jau tās negatīvās domas nonāca arī līdz Anmary. Un kāds tad prieks kaut ko darīt?" neizpratnē par tautas mūžīgo neapmierinātību ir Salceviča.

Galerijā: salīdzinājumam - Anmary un viņas meiteņu tērpi, kā arī dizaineres kritizētie Sanmarino un Melnkalnes pārstāvju skatuves kostīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!