Foto: stock.xchng

Apdrošināšanas kompānija "Balta" saņēmusi lūgumu apdrošināt pret pasaules galu, tomēr šis lūgums ticis noraidīts, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Pasaules gals pēc seno maiju kalendāra tulkojumiem tiek prognozēts šī gada 21.decembrī, un "Balta" saņēmusi lūgumu apdrošināt kādu spēļu festivālu un tā dalībniekus pret vairākām it kā gaidāmajām nelaimēm.

Apdrošināšanas lūgumā bija prasīts apdrošināt pret "Ktulhu"- kosmisko būtņu iespējamo izlīšanu jeb parādīšanos no Baltijas jūras, pret festivāla uzvarētāju nolaupīšanu, ko īstenotu citplanētieši, kā arī pret magnētisko vētru izraisīto laika un telpas kontinuuma pārrāvumu, kā rezultātā festivāla dalībnieki var pazust paralēlajās pasaulēs". Turklāt festivāla rīkotāju pārstāvis pašu festivālu vēlējās apdrošināt arī pret pasaules galu.

"Jāteic, ka šis gadījums ir kas nebijis Balta pieredzē. Protams, esam saņēmuši dažādus interesantus apdrošināšanas pieteikumus. Interesentiem, kas vēršas ar šiem gana neordinārajiem apdrošināšanas lūgumiem, cenšamies izskaidrot apdrošināšanas principus un specifiku. Ja izvērtējam konkrēto gadījumu, pasaules galam būtu grūti precīzi noteikt iespējamo draudu potenciālu un seku izmaksas. Katrā ziņā šāds darbs liktu mūsu risku parakstītājiem kārtīgi "pasvīst"," nopietni, bet ar humora pieskaņu skaidro "Balta" klientu stratēģijas direktors un valdes loceklis Kristians Pudans.

Apdrošinātājs līdz šim ir saņēmusi arī vēl citus neparastus apdrošināšanas lūgumus. Piemēram, reiz kāds gādīgs suņa īpašnieks lūdza apdrošināt savu mīluli, kurš gatavojās dalībai kamanu vilkšanas sacensībās. Suņa īpašnieks ceļojumu apdrošināšanas ietvaros vēlējās iegādāties "suņa civiltiesisko atbildību", kas nozīmē, ka suņa saimnieks būtu apdrošināts, ja suns pamanītos sastrādāt kādus nedarbus, kas nav tieša saimnieka rīcība. Šajā gadījumā "BALTA" atbilde klientam bija pozitīva un polisē tika ierakstīts pat suņa vārds.

"Balta" ietilpst "RSA Insurance Group", kas ir viena no pasaulē vadošajām starptautiskajām apdrošināšanas grupām ar 300 gadu pieredzi. Tā piedāvā apdrošināšanu gandrīz 140 valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!