Ohaio štatā dzīvojošais puisēns Džekijs (attēlā) jau kopš divu gadu vecuma sevi apzinās kā meiteni – viņš labprāt tērpjas kleitās, spēlējas ar lellēm un sajūsminās par citām sievišķīgām lietām, vēsta ārvalstu mediji.

Džekijs pasaulē nācis parastā vidusmēra amerikāņu ģimenē, bet jau agrā bērnībā puisēna māte Dženifera pamanīja, ka viņas atvase ir daudz sievišķīgāks par citiem puisēniem.

Kad pusotra gada vecumā Džekijs arvien lielāku interesi izrādīja par meitenīšu drēbēm un rotaļlietām, vecāki sāka meklēt informāciju par dēla neparasto aizraušanos ar kleitām, vizuļiem, kosmētiku, rotaslietām un citām sievišķīgām vājībām - tad arī vecāki saprata, ka viņu dēls piedzimis kā puisēna ķermenī iesprostota meitene un uzskatāms par transpersonu.

Gadu gaitā gan zēna vecāki, gan viņa māsa pieņēmuši Džekija izvēli un dažādos veidos cenšas atbalstīt viņa centienus piekopt pēc iespējas meitenīgāku dzīvesveidu - zēns tiek uzrunāts sieviešu dzimtē, puisēna istaba iekārtota rozā toņos un viņa garderobē ir neskaitāmas kleitas un aksesuāri.

Iesākumā ģimenes locekļi, vēloties savu atvasi pasargāt no sabiedrības kritikas, puisēnam kleitas ļāva valkāt tikai mājās, bet pēdējo gadu laikā zēns arī skolā un citviet var tērpties un uzvesties kā meitene, kas viņam ļāvis iegūt arī nelielu draudzeņu pulciņu.

Lai gan zēna vecāki ir samierinājušies ar atvases neparasto vēlmi dzīvot kā meitenei un uz jautājumiem par bērnu skaitu ģimenē atbild, sakot, ka viņiem ir divas meitas, puisēna vectētiņš mazdēla izmaiņas nespēj pieņemt un ir pārliecināts, ka desmit gadu vecumā persona vēl nav pietiekami nobriedusi, lai saprastu, ko pati vēlas un pieņemtu tik nopietnus lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!