Jau kopš 2009. gada Amerikā lielu interesi radījis televīzijas šovs Toddlers & Tiaras, kas vēsta par bērnu skaistumkonkursiem, to aizkulisēm un mazo dalībnieču dzīvi – lai gan šovs jau no pirmsākumiem raisījis sabiedrībā dažādas diskusijas, tieši pēdējā sezona ne reizi vien jau kļuvusi par iemeslu cilvēku sašutumam.

Katrs Toddlers & Tiaras raidījums vēsta par kādu no mazajām skaistumkonkursu dalībniecēm un to, kā viņas gatavojas nozīmīgajiem pasākumiem. Protams, liela uzmanība šajos stāstos tiek pievērsta arī mazuļu ģimenēm, kuras dažkārt vēlmē panākt, lai viņu atvase tiktu atzīta par viskaistāko, dara gluži neprātīgas lietas.

Mango jau rakstīja par kādu amerikānieti, kura pieaugušu sieviešu iecienītās botoksa injekcijas, kas ļauj slēpt vecuma pēdas, veic savai astoņus gadus vecajai meitiņai - tā kā bērns regulāri piedalās dažādos konkursos, viņai sākušas traucēt smieklu krunciņas, un viņa lūgusi mātes palīdzību, lai no tām atbrīvotos.

Šova Toddlers & Tiaras raidījumos tiek vēstīts arī par citām dīvainām lietām, ko ar saviem bērniem dara mātes - nesen skatītājus šokēja stāsts par četrus gadus vecās Medijas Džeksones māmuļu, kura savu mazo atvasi uz skatuves sūtīja, "bruņotu" ar uzpolsterētām krūtīm un dibentiņu, tādējādi piešķirot bērna augumiņam izteikti sievišķīgas aprises.

Kāda cita māmiņa gājusi vēl tālāk - viņa savu trīs gados veco meitiņu Peizliju pārģērbusi par prostitūtu, liekot bērnam iejusties Džūlijas Robertsas atveidotās ielasmeitas tēlā no filmas Jaukā sieviete.

Šīs un citas māmiņas, kuras uzvaras dēļ ir gatavas savas meitiņas uzlabot visos iespējamajos veidos, daļā sabiedrības radījušas sašutumu - pret mazuļu pārspīlētu izdaiļošanu iebilduši gan bērnu tiesību aizstāvji, gan atsevišķi modes pasaules darboņi, kuri ieteikuši bērnus ģērbt bērniem paredzētajās drēbēs, nevis pieaugušu sieviešu tērpos.

Tāpat iebildumus pret bērnu skaistumkonkursos notiekošo izteikuši psihologi, kuri norādījuši, ka šāda pucēšana varētu neatgriezeniski ietekmēt mazo meitenīšu attieksmi pret savu ārējo izskatu, radot viņās pārliecību, ka dabisks skaistums nav iespējams un pareizo efektu iespējams panākt tikai ar dažādiem palīglīdzekļiem.

Tāpat speciālisti norādījuši, ka  raidījuma demonstrēšana televīzijā ir jāpārvērtē, jo šovā mazulītes bieži vien tiek rādītas pieaugušu sieviešu tēlos ar pieticīgiem tērpiem un biezu grima kārtu uz sejas, kas viņas padara par iespējamiem seksa objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!