Foto: F64
Viens no savulaik skandalozākajiem pašmāju pārīšiem – basketbolists Kristaps Valters (attēlā) un viņa bijusī laulātā draudzene Signe – nonākuši tiesu izpildītāju uzmanības lokā un ir spiesti izsolīt sev piederošos īpašumus, lai nokārtotu parādsaistības ar bankām.

Kā liecina izdevumā Latvijas vēstnesis publicētā informācija, septembra sākumā Rīgas apgabaltiesas zvērinātais tiesu izpildītājs Jānis Stepanovs rīkos divas izsoles - vienā no tām mēģinās pārdot Signei Valterei piederošu īpašumu Rīgā, Lienes ielā, bet otrā zem izsoles āmura tiks likts basketbolista īpašums Ādažos.

Signes īpašumā ir 563/14220 domājamās daļas no nekustamā īpašuma Lienes ielā 7, kas sastāv no 1867 kvadrātmetru liela zemesgabala un uz tā esošas dzīvojamās ēkas, bet Valteres rīcībā nodots dzīvoklis numur 17.

Par pamatu izsolei un Valteres īpašumam noteiktajam aizliegumam bez Swedbank atļaujas to dāvināt, sadalīt, atsavināt vai kā citādi rīkoties, ir 2007. gada 9. jūlijā noslēgts hipotēkas līgums par summu vairāk nekā 120 tūkstošu latu apmērā, bet bankas pieprasītais nodrošinātais prasījums par īpašumu bijis vairāk nekā 168 tūkstoši latu.

Signes Valters īpašuma izsoles sākumcena noteikta 33 700 latu apmērā.

Tāpat izsolē nonācis Kristapam Valteram piederošs nekustamais īpašums Ādažos, kas sastāv no 0,29 hektāru liela zemesgabala Gaujas upes aizsargjoslā - arī tam noteikts bankas aizliegums, kam par pamatu kalpo 2005. gada 7. jūnijā un 2007. gada 9. jūlijā noslēgti hipotēku līgumi.

Zemesgabals divas reizes nostiprināts kā hipotēka - 2005. gadā hipotēka nodrošināja aizdevumu 52 710 latu apmērā, bet bankā kā nodrošināto prasījumu pieprasīja 73 794 latus, turpretī 2007. gadā par zemesgabalu tika saņemts aizdevums par vairāk nekā 120 tūkstošiem latu, bet banka kā nodrošināto pieprasījumu noteica 168 tūkstošus.

Kristapa Valtera īpašuma izsoles sākumcena ir 31 tūkstotis latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!