Foto: F64

Valsts prezidents Andris Bērziņš (attēlā no kreisās), komentējot jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis iespējamo pārcelšanu uz citu pilsētu, atzinis, ka radusies situācija būtu vērtējama kā "muļķīga".

Viesojoties Dienas redakcijas rīta programmā Dienas rīts, prezidents Bērziņš atzina, ka viņam vēsts par Jaunā viļņa aiziešanu no Jūrmalas bijusi "kaut kas jauns".

Pērn pats prezidents Jūrmalā notiekošo festivālu neapmeklēja, bet Jaunā viļņa organizatorus un viesus aicināja uz tikšanos pilī, kur tika apspriestas ar konkursa norisi saistītās problēmas un nākotnes vīzijas. Pēc šīs tikšanās Bērziņš arī devās darba vizītē uz Jūrmalu, kur iepazinās ar Dzintaru koncertzāles attīstības un rekonstrukcijas projektu.

"Pēc pasākuma, kad mēs bijām Jūrmalā, bija skaidra sajūta, ka tur tiks darīts viss, lai šī iesāktā lieta, kas nes Jūrmalai ievērojamus ienākumus, ietu uz priekšu. Ka viņiem tagad noticis, es baidos komentēt, jo man nav informācijas," atzina Bērziņš.

"Tā ir viņu savstarpējā lieta, lai gan es domāju, ka tas būtu muļķīgi - man tas pasākums ir sasaistījies ar Jūrmalu un tā ir lielumam. Var vērtēt dažādi, vai tā ir kultūras vērtība, bet par to, ka tas dod Jūrmalai ienākumus un to attīsta, man šaubu nav," tā Bērziņš.

"Domāju, ka tur ir mūsu kārtējās cilvēciskās problēmas. Tur nav ne politiska problēma, vienkārši cilvēki īsti nesaprot, ko viņi grib," uzskata Valsts prezidents.

Galerijā: Valsts prezidenta Andra Bērziņa tikšanās ar Jaunā viļņa komandu aizvadītā gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!