Foto: F64

Neilgi pēc pacelšanās trešdien, 7. septembrī, avarējusi Kontinentālās Hokeja Līgas (KHL) komandas Jaroslavļas Lokomotiv lidmašīna, kurā atradās arī latviešu spēlētājs Kārlis Skrastiņš (attēlā). Neraugoties uz sākotnējām pretrunīgajām ziņām, izrādās, ka bojā gājis arī mūsu sportists.

Krievijas ziņu aģentūru sniegtā informācija gan pagaidām ir pretrunīga - pēc dažiem informācijas avotiem bojā gājuši 34 cilvēki, pēc citiem - 36, bet Interfax ziņo, ka katastrofas brīdī lidmašīnā bija 45 cilvēki, no kuriem izdzīvojis tikai viens - hokejists Aleksandrs Gaļimovs. Tiesa, vēlāk izplatītā informācija liecina, ka slimnīcā miris arī viņš.

Starp bojā gājušajiem hokejistiem ir arī tādas pasaules līmeņa zvaigznes kā Pavols Demitra, Jans Mareks, Karels Rahuneks, Jozefs Vašīčeks un citi (Jaroslavļas kluba sastāvu var apskatīties šeit).

"Daļa pasažieru mirstīgo atlieku kopā ar lidmašīnas atlūzām atrodas Volgā. Sākotnējā informācija liecina, ka uz borta bija arī ārvalstu pilsoņi, pasažieru saraksts pašlaik tiek precizēts," informē ziņu aģentūra RIA Novosti.

Foto: no traģiskās avārijas vietas


Tomēr arī Lokomotiv preses dienests apstiprināja, lidmašīnā atradās visi šīs komandas pamatsastāva spēlētāji. "Sākotnēji negribējām tam noticēt. Bet tagad cerību nav. Komanda gājusi bojā," teica Lokomotiv preses sekretārs Vladimirs Malkovs.

Lidmašīna esot nogāzusies neilgi pēc pacelšanās divu kilometru attālumā no lidostas un aizdegusies. Avārijas iemesls pagaidām nav zināms.

Kārlis Skrastiņš šī gada 7. jūlijā atzīmēja savu 37 gadu jubileju. Sportista un viņas sievas Zanes ģimenē aug divas meitas - sešus gadus vecā Karolīna un Laurēna, kura pasaulē nāca 2008. gada rudenī Floridā. Šobrīd bojāgājuša hokejista laulātā draudzene ar meitām atrodas ASV.

Savas karjeras laikā Skrastiņš spēlējis Latvijā, Somijā, četros Nacionālās Hokeja Līgas klubos, tomēr oficiāli sezonu Lokomotiv sastāvā mūsu hokejists tā arī neuzsāka.

Foto: Kārlis Skrastiņš laukumā un ārpus tā


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!