Foto: EPA/LETA

Ja agrāk britu sievietes lielākoties izvēlējās līdzināties kārnajai supermodelei Keitai Mosai, tad pēdējā laikā šī tendence strauji mainījusies – pētījumi liecina, ka šobrīd Lielbritānijas iedzīvotājas ir apmātas ar seriāla Mad Men zvaigznes, amerikāņu aktrises Kristīnas Hendriskas (attēlā) formām.

Tikai 2010. gadā vien ar lūgumu "uztaisīt tādus pupus kā Hendriksai" pie plastikas ķirurgiem vērsušies vismaz deviņi tūkstoši Lielbritānijas sieviešu, lai gan vairumā gadījumu viņām nav ne jausmas, vai aktrises krūtis ir īstas vai mākslīgi palielinātas.

Tāpat plastikas ķirurģijas eksperti brīdina, ka ne katrai sievietei piedien tāda "bagātība" un, lai staigātu ar tik lielām krūtīm, nepieciešams arī atbilstošs augums. Tiesa, lielo krūšu apmātībā šie argumenti sievietēm šķiet mazsvarīgi.

Izklaides portāls Mango jau rakstīja, ka pagājušajā gadā žurnāls Esquire par skaistāko planētas sievieti atzina tieši Hendriksu, kura apsteidza tādas atzītas skaistules kā Megana Foksa un Adriana Lima.

Šobrīd 35 gadus vecā Hendriksa dažādos seriālos filmējas jau kopš 1999. gada, tomēr plašāku uzmanību ieguva vien pirms četriem gadiem, kad sāka rādīt seriālu Mad Men. Pagaidām aktrise beigusi filmēties šī seriāla ceturtajā sezonā, kā arī uzaicināta piedalīties dažās nopietnākās pilnmetrāžas filmās.

Foto: Reuters/Scanpix

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!