Burkovski par pārkāpumu tomēr nesodīs

Foto: F64

Žurnālists un LNT raidījuma Top 10 vadītājs Haralds Burkovskis (attēlā), kurš ir pārkāpis Latvijā spēkā esošo radio un televīzijas likumu, vienlaicīgi vadot sabiedriski aktuālu ziņu raidījumu un ierunājot reklāmas, sodu par to nesaņems.

Sarunā ar izklaides portālu Mango Nacionālās radio un televīzijas padomes NTRP locekle Dzintra Geka pastāstīja, ka padome atkārtoti raidorganizācijām nosūtījusi vēstules ar aicinājumu ievērot radio un televīzijas likumu, kas nosaka, ka reklāmās nedrīkst izmantot tādu personu tēlus un balss materiālus, kuras regulāri vada ziņu vai sabiedriski aktuālu problēmu raidījumus.

Vēstules izsūtītas ar mērķi panākt, lai vairs pašmāju mediju vidē neatkārtotos šāda veida pārkāpumi, bet par to, vai telekompānijai LNT tiks piemērotas soda sankcijas, padome vēl neesot lēmusi.

Tā kā pirmā brīdinājuma vēstule LNT nosūtīta jau decembrī, bet telekompānija uz to ar praktisku darbību nav reaģējusi, Geka pieļauj, ka gadījumā, ja arī šoreiz LNT nerīkosies un pārkāpumu nenovērsīs, sods tiks piemērots.

"Mēs nevēlamies nevienu sodīt, bet tāds ir likums, un tas ir jāievēro," atzina Geka un vairākas reizes uzsvēra, ka padome nevēlētos LNT uzlikt naudas sodu, bet viss esot atkarīgs no telekompānijas tālākās rīcības.

Viens gan ir kļuvis skaidrs jau tagad - pats Burkovskis par to, ka piedalījies vairāku uzņēmumu reklāmās, lai gan vada LNT svētdienas vakara raidījumu Top 10 un raidījumu Kā labāk dzīvot? Latvijas radio, nekādu sodu nesaņems, jo NRTP konkrētu cilvēku sodīt nevarot.

Geka paskaidroja, ka viņi var vērsties pret raidorganizāciju, ar kuru Burkovski saista līgumā noteiktas darba attiecības, un tādēļ izklaides portāls Mango sazinājās ar LNT radošo direktoru Niku Volmāru, kurš ziņu raidījuma vadītājam pauda viennozīmīgu atbalstu un atzina, ka LNT Burkovski nesodīs.

"Haralds Burkovskis ir izcils filosofs, kurš lieliski prot uzrunāt jebkuru auditoriju vienkāršā, cilvēkiem saprotamā valodā. Tādi cilvēki mūsu valstī ir retums, kuru jāatbalsta visiem spēkiem. Ja jūs meklējat soģus, tad turpmāk ar mani nesazinieties," lakonisks savā nostājā bija Volmārs, izvairoties atbildēt uz jautājumu par LNT tālāko rīcību šīs situācijas risināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!