Foto: Itar-Tass/Scanpix
Starp mūzikas, modes biznesa un citu ienesīgu jomu pārstāvjiem ir ne viens vien seksuāli netradicionāli orientēts kungs, no kuriem daži gadu gaitā nopelnījuši ievērojamas summas, savukārt ārvalstu eksperti apkopojuši sarakstu ar tiem bagātākajiem vīriem, kuriem pieticis drosmes visai pasaulei paziņot, ka viņi ir geji.

Sers Eltons Herkuless Džons (185 miljoni dolāru)

Britu komponists, pianists, vokālists Eltons Džons savas 40 gadu ilgās karjeras laikā pārdevis vairāk nekā 250 miljonus savu ierakstu kopiju, ietekmējot vairākas mūziķu paaudzes. Pēc bītlu izjukšanas kādu laiku bija pielūgtākais popmūziķis pasaulē, taču laika gaitā ir kļuvis pats par savu karikatūru.

Džordžs Maikls (200 miljoni dolāru)

Cits britu mūziķis Georgios Kirijakos Panajotu, plašāk pazīstams kā Džordžs Maikls, strauju karjeras izaugsmi un lielu bagātību ieguva jau ar savu pirmo grupu Wham!, saņēma vairākas prestižās Grammy balvas, taču nedaudz sevi diskreditēja, seksuālo piedzīvojumu meklējumos klaiņodams pa publiskajām tualetēm.

Žans-Pols Gotjē (precīza summa nav zināma, bet viņam pieder 55% kompānijas Jean Paul Gaultier S.A. akciju)

Šis franču modes dizaineris lielā mērā noteica astoņdesmito un deviņdesmito gadu augstās modes tendences, turklāt viņš ir viens no nedaudzajiem mūsdienu dizaineriem, kurš nav ieguvis profesionālo izglītību. Tas viņam netraucēja 1976. gadā prezentēt savu pirmo kolekciju, dibināt savu modes namu un izstrādāt savu provokatīvo stilu.

Domeniko Dolče un Stefano Gabana (350 miljoni dolāru katram)

Itāļu dizaineru pāra kompānija Dolce&Gabbana tika dibināta 1985. gadā un visai strauji sev iekaroja vārdu modes industrijā. Šobrīd D&G impērijai pieder 17 fabrikas, kurās strādā aptuveni 3000 cilvēku, kā arī simtiem butiku dažādās pasaules valstīs. Kompānija apgrozījums ik gadu ir apmēram miljards eiro, lai gan pēdējā laikā pārītim draud nopietnas nepatikšanas par izvairīšanos no nodokļu nemaksāšanas.

Tims Džils (viens miljards dolāru)

Kopš 1981. gada, kad Džils, no vecākiem aizņemoties divus tūkstošus dolāru, dibināja kompāniju Quark, tā ir vadošā firma, kas izstrādā programmatūru profesionālo izdevniecību un poligrāfijas tirgum. Džils vēl joprojām ir kompānijas direktoru padomes vadītājs un galvenais inženieris, taču aktīvi atbalstu gejus politikā un ir izveidojis sociālo tīklu Connexion, kur iepazīties gejiem un lesbietēm.

Deivids Gefens (4,6 miljardi dolāru)

Amerikāņu producents Gefens ir viens no trim ietekmīgās ebreju kompānijas DreamWorks SKG dibinātājiem (kopā ar Stīvenu Spīlbergu un Džefriju Kacenbergu), taču viņš pazīstams arī kā dāsns ziedotājs un mecenāts, nežēlojot naudu mākslas atbalstīšanai un medicīnas attīstībai.

Džordžo Armani (7 miljardi dolāru)

Itāļu dizaineris Armani (attēlā) savu modes namu dibināja 1975. gadā, kļūdams par visu laiku veiksmīgāko dizaineri no valsts, no kuras nāk vairums modes dizaineru. Turklāt Armani radījis tērpus ne tikai augstajai vai ikdienas modei, bet arī sporta pasaulei (piemēram, tērpus futbola klubam Chelsea) un popkultūrai (piemēram, Kristiana Beila atveidotajam Betmenam).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!