Foto: DELFI

Kad šova Cīnītājs dalībnieks Raitis Zalāns (attēlā) šīs nedēļas sākumā pēc ārpusē pavadīta laika atgriezās izdzīvošanas apmetnē, lai atbalstītu kolēģus finālā, viņu neatpazina pat biedri – puisis pēc šova atvadījies no sprogām un izveidojis jaunu stilu, jo vecās drēbes palikušas krietni par lielu.

Palicis bez darba, dzīvokļa un draudzenes

"Var teikt, ka pēc šova sāku dzīvi no jauna. Esmu atteicies no visa, kas man bija pirms tam. Pirms iešanas šovā aizgāju no darba - iepriekš strādāju K-Rautā par pārdevēju-konsultantu, bet tas noteikti nav tas, ko vēlos darīt visu dzīvi.

Cīnītāja dēļ pajuka manas attiecības ar draudzeni - jau iepriekš ķīvējāmies, bet viņas aizliegums iet šovā pielika punktu visam. Esmu attiecies arī no dzīvokļa, bet pa taisno no šova devos uz frizētavu, kur nogriezu divus gadus audzētās sprogas," sarunā ar DELFI Izklaide par pamatīgajām pārmaiņām savā dzīvē stāsta Raitis.

Salīdzinot to, kā atraktīvais puisis izskatījās pirms un pēc šova, šķiet, ka runa ir par diviem dažādiem cilvēkiem - ja ejot šovā Raitis bija omulīgs sprogainis, nu viņš pamatīgi notievējis un izveidojis kičīgu stilu.

"Šova laikā zaudēju 16 kilogramus un domāju, ka atpakaļ vairs neuzbarošos. Dzīvojot tur, sapratu, ka cilvēks ēd daudz vairāk, nekā viņam patiesībā vajag. Tagad ēdu nevis ēšanas dēļ, bet gan tāpēc, lai būtu paēdis, mans tagadējais porciju lielums ēdienreizēs ir trešā daļa no tā, ko biju radis notiesāt iepriekš," stāsta Raitis.

Apkārtmēra ziņā viņš zaudējis apmēram 10 centimetrus, tāpēc, atgriežoties no šova, nācies nomainīt visu drēbju kārtu. "Mājās uzreiz iegāju pāris labos humpīšos un uz ātru roku atradu trīs jaunas bikses, kreklus un džemperus. Toties tagad ieekonomēju naudu uz ēšanu," smejas jautrītis.

Šovā trūcis fizisku aktivitāšu

Puisis atklāj, ka neticamo ķermeņa uzbūves izmaiņu dēļ viņam būs jāmaina pozīcija regbija komandā, kurā puisis spēlē, jo pozīcijā, kādā Raitis spēlējis iepriekš, jāsver vismaz 100 kilogramus, bet nu viņa svars ir ap 88, un tā vietā, lai ņemtu pretiniekus "uz masu", Raitis varēs ņipri doties uzbrukumā.

Puisis gan smej, ka nezinot, vai komandas biedri viņu vispār ņems atpakaļ - pretēji visiem loģikas apsvērumiem, Raitis Cīnītājā tieši zaudējis sportisko formu, jo mežā trūcis fizisku aktivitāšu un skriešanas.

"Šova laikā pietupjoties, lai aizšņorētu botu, jau sareiba galva," smejas izdzīvošanas šova dalībnieks, kurš stiprāks tur noteikti neesot palicis.

Melno darbu vairs nestrādāšot

Raitis gatavs jaunam sākumam un atzīst, ka Cīnītāja laikā ne tikai atteicies no vērtībām, kas iepriekš veidojušas viņa ikdienu, bet pat pilnībā mainījis skatījumu uz dzīvi. Pat draugi pamanījuši, ka Raitis mainījies - viņš daudz vairāk novērtē lietas, kas viņam dzīvē dotas, un izbauda mirkļus.

"Pirmās četras dienas pēc šova nevarēju pagulēt - biju pilns eksplozīvas enerģijas. Vēl nedaudz atpūtīšos un tad sākšu domāt, ko darīt tālāk. Iekšā ir tāds baigais vieglums - miers un sajūta, ka viss būs kārtībā. Cerēju iestāties augstskolā, bet šoruden neizdosies, taču man ir sapnis izdot savu dzejas krājumu," stāsta Raitis, kurš arī šova laikā priecēja skatītājus ar dzejas lasījumiem.

Puisis iecerējis dzejas krājumu izdot neierastā veidā - video formātā, kur viņa dzejas lasījumus papildinātu labas fona mūzikas skanējums un dažādu mākslinieku gleznas. Jau 16. septembrī Raitis publiski uzstāsies ar savas dzejas lasījumiem, kā arī drīzumā jāiznāk filmai, kurā viņš būs aktieris.

"Zinu, ka negribu vairs strādāt melno darbu - meklēju darbu, kurā varu justies kā es pats. Vēl īsti nezinu, kas tas būs, bet iekšā ir sajūta, ka šāds darbs pie manis atnāks," pārliecināts Raitis.

Raitim pametot šovu, cilvēki raudājuši

Pamatīgo izskata izmaiņu dēļ ielās Raiti daudzi Cīnītāja fani pat neatpazīst, tāpēc puisis pa Rīgu var staigāt mierīgi, bet sociālajos portālos viņam pienāk jaukas vēstules.

"Interesanti, ka raksta tādas mātes gados. Tieši vecāka gada gājuma cilvēki izsaka nožēlu par to, ka man bija jāpamet šovu īsi pirms fināla, esmu dzirdējis pat to, ka manas aiziešanas dēļ no šova cilvēki raudājuši," atklāj Raitis.

Tā kā nu viņš ir brīvs puisis, netrūkst arī meiteņu uzmanības, bet Raitis pagaidām ar sirdsdāmas meklēšanu nesteidzas. "Tur, mežā, uz diviem mēnešiem mūsos bija apstājušie visi procesi - pārējie pat nedomāja par meitenēm vai puišiem, es vienīgais par tādām lietām domāju un runāju.

Pirms šova man ar meiteņu uzmanību problēmu nebija - kad būšu gatavs attiecībām, tās atnāks pašas no sevis," pārliecināts Raitis, kurš smejas, ka pēc šova, kā jau tas loģiski pēc šāda veida pasākumiem, lielāko interesi par viņu izrāda tieši mazas meitenītes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!