Foto: DELFI

Šova Latvijas Zelta talanti vadītājs, Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe (attēlā pa kreisi) atklāj, ka viņa debija televīzijā bijusi stresa pilna. To pamanījuši arī skatītāji, taču aktieris izanalizējis savas kļūdas un jau nākamajā raidījumā sola parādīt savas īstās dotības.

"Man likās, ka vadīt šova tiešraidi nebūs tik traki, bet bija daudz trakāk, nekā biju iedomājies. Visa svētdiena bija saspringta - no rīta biju LNT, tad man bija jābrauc uz teātri spēlēt izrādi, bet vakarā atkal LNT. Biju baigi sastresojies pirmās 30 šova minūtes," sarunā ar DELFI Izklaide godīgi atzīst Grūbe.

Satraukums viņam sācies brīdī, kad aktieris izgājis uz skatuves un sapratis, ka nu uz viņu savos televizoru ekrānos skatās desmitiem tūkstoši cilvēku. Papildus tam aktierim sanācis misēklis ar planšetdatoru, kurā raidījuma vadītājiem pierakstīts viss sakāmais.

"Klusu pateicu Ketijai Dombrovskai, lai sākumā parunā viņa, un tā nu pļāpāja Ketija," atzīstas Grūbe. Viņš atklāj, ka vadot savu pirmo Latvijas Zelta talantu tiešraidi, bijis grūti pilnībā izbaudīt talantu priekšnesumus, jo aizkulisēs aktieris ar vienu aci visu laiku bijis ieurbies planšetdatora ekrānā, lai būtu drošs, ka savā nākamajā skatuves iznācienā neko nesajauks.

Satraukuma radītos misēkļus aktiera televīzijas debijā pamanījuši arī viņa kolēģi no teātra un tuvinieki, kas pēc raidījuma sūtījuši ziņas, dodot draudzīgus padomus nākamajai reizei, kurus aktieris labprāt uzklausa.

"Visi jau saprot, ka biju uztraucies, jo neko tādu iepriekš darījis neesmu. Tiešraide tomēr ir kaut kas cits, kā kāpšana uz skatuves teātrī, jo apziņa, ka skatās ne tikai tie, kas sēž zālē, bet vēl kādi desmit tūkstoši, uzliek papildus slogu. Bet domāju, ka vispār labi tiku galā, un pirmie kucēni galu galā jāslīcina.

Pats esmu izanalizējis savas kļūdas, vēl noskatīsimies raidījumu kopā ar veidotājiem, uzklausīšu padomus no kolēģiem, un šosvētdien būs jau pavisam cits šovs," sola aktieris. Gaidot nākamo uznācienu tiešraidē, viņš gulēšot mierīgi.

"Noteikti nenožēloju to, ka piekritu vadīt šovu Latvijas Zelta talanti - tā ir lieliska iespēja iemācīties ko pilnībā jaunu," priecājas Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!