Foto: F64

TV šova Dziedošās ģimenes 2 dalībnieki - Dūdumu ģimene no Mārupes - piedalīties šovā izlēma, skatoties raidījuma pirmo sezonu – māte un meita redzēja, kādi svētki ģimenēm ir būt kopā uz skatuves, un, tiklīdz izdzirdēja par pieteikšanos šovam, nedomājot izvirzīja savu kandidatūru.

"Mēs Dziedošajās ģimenēs neuzstādām nekādu latiņu un neejam uz skatuves ar domu, ka tas ir konkurss un apkārtējie - konkurenti. Vēlamies radīt cilvēkos prieku, pozitīvas emocijas - tieši to pašu, ko iegūstam no dziedāšanas pašas," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Rūta.

"Brīnos, ka esam tik tālu tikušas! Kad kādreiz viena piedalījos dažādos konkursos, par mani maz balsoja. Tagad, redzot visus tos plakātus, ko rokās tur sveši cilvēki, un saprotot, ka par mums balso, nezinām, kā lai pasaka paldies. Esam tik daudz devušas un saņēmušas no cilvēkiem, ka, ja būs jāaiziet, nepārdzīvosim, jo savu mērķi piepildām ik svētdienu," stāsta Rūta.

Dziesmu izvēlē Rūta vairāk paļaujas uz savas mammas Iras gaumi. Mamma uztaisa dziesmu sarakstiņu un kopīgi ar meitu izvēlas to vienu īsto dziesmu.

"Nav tā, ka man jādzied tas, kas man nepatīk. Mums ar mammu ir ļoti līdzīga muzikālā domāšana, kas ļoti palīdz izvēles procesā. Turklāt man ļoti daudz laika aizņem mācības, tā kā veidot savu sarakstu nav laika. Es būšu mūzikas skolotāja; man nepatīk mācīt citus, bet man tas padodas," skaidro Rūta.

Viņa atzīst, ka ar mammu vienmēr ir bijusi ļoti tuva, un nereti viņas vienlaicīgi pasaka skaļi vienu un to pašu domu vai ideju. Turklāt šovs vēl vairāk stiprina viņu attiecības, jo biežāk laiku nākas pavadīt kopā. "Tas neattiecas tikai uz mammu - visa pārējā ģimene ik svētdienas atbalsta mūs Sapņu fabrikā, skatās šovu, taisa plakātus," priecājas jaunā dziedātāja.

Žūrija slavē ģimeni par emocionālo bāzi dziesmās, bet no kurienes viņas to smeļas, Rūta pateikt nevar - viņai vienmēr iekšā ir bijusi plaša emociju gamma un skatuves pieredze palīdz tās laist uz āru.

"Man vienmēr ir bijis gaišs skats uz dzīvi; raugos uz visu viegli, priecājos par visu, par ko var priecāties, un neslēpju emocijas. Tā kā skatuve tikai bagātina, paspilgtina emocionālo bāzi," skaidro Rūta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!