Foto: Mango

Otrdienas, 13. aprīļa, pēcpusdienā ar tālsatiksmes vilcienu Rīga – Maskava uz Krievijas galvaspilsētu, kur 14. un 15. aprīlī notiks starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2010 atlase, devušies četri Latvijas pārstāvji - brālis un māsa Paula (attēlā) un Miks Dukuri, grupa PeR, Stass Šurins un meiteņu trio Lady`s Sweet.

Izklaides portāls Mango ar Dukuru ģimeni sazinājās brīdī, kad visi Latvijas Jaunā viļņa finālisti Rīgas centrālajā dzelzceļa stacijā meklēja, no kura perona atiet vilciens Rīga – Maskava, un, kā noskaidrojās sarunas gaitā, īsto peronu mūziķiem palīdzējusi atrast belašu tirgotāja. 

Uz Maskavu dziedošos Paulu un Miku pavada arī vecāki Lolita un Edijs Dukuri. Pēc tam, kad būs beidgusies Jaunā viļņa atlase un uzzināts, kurš mūziķis Latviju pārstāvēs šī gada konkursā, Dukuru ģimene ieplānojusi vēl dienu uzkavēties Maskavā, lai apskatītu pilsētu, kurā abi jaunākie Dukuru ģimenes locekļi būs pirmo reizi mūžā.

Edijs atklāj, ka šobrīd ir uztraucies, jo viņam liekas, ka bērni vēl nesaprot, kas tas ir par konkursu, taču atklāj, ka abi jaunieši ir nopietni sagatavojuši repertuāru, ar ko startēs konkursa atlasē. "Protams, ka mērķis ir uzvarēt, jo savādāk jau nebūtu jēgas braukt un piedalīties," atzīst Edijs.

Arī Miks apstiprina, ka šobrīd viņu pārņēmusi neizskaidrojama sajūta. "Vēl nezinu, kas un kā būs. Pēdējā laikā šo jautājumu pats sev esmu uzdevis ne vienu reizi vien," izjūtās pirms dalības Jaunā viļņa pusfinālā dalās Miks.

Uz Maskavu Mikam, salīdzinot ar pārējiem Dukuriem, ir līdzi viss nepieciešamais, sākot no zobu birstes līdz pat ķēdītei un gredzenam. "Man patīk doties ceļojumā, ja viss nepieciešamais ir paņemts līdzi. Mani no līdzsvara var izsist pat tāda lieta, ja secinu, ka neesmu paņēmis savu zobu birsti. Var teikt, ka esmu pedantisks. Mana ceļasoma nav liela, bet tajā viss kompakti salikts," stāsta Miks.

Vaicājot, kā Miks vērtē savus konkurentus no Latvijas, dziedātājs atzīst, ka viņi visi pārstāv dažādus mūzikas žanrus un ir pietiekami atšķirīgi, lai nekādas prognozes nevarētu izvirzīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!