Foto: F64
Šovbizness nereti iet roku rokā ar bohēmisku dzīvesveidu un regulārām ballītēm, kurās tiek lietots gan alkohols, gan narkotiskas vielas. Par to liecina arī ik pa brīdim atklātībā nonākušas vēstis par sabiedrībā populāriem cilvēkiem, kuri aizrāvušies ar apreibinošajām vielām.

Dziedātāja Ella jeb Elīna Fūrmane (attēlā) sarunā ar izklaides portālu Mango atzīst, ka savulaik viņa patiesi šo to no narkotiskajām vielām nomēģinājusi. Tas darīts galvenokārt intereses pēc, lai zinātu, kas tas ir un ka tas nemaz nav vajadzīgs. „Nekad neesmu aizrāvusies vājprātīgos daudzumos, bet uzskatu, ka vajag pamēģināt," atklāj Ella un atzīst, ka Latvijas šovbiznesā aizraušanās ar narkotiskām vielām nav ne tuvu tik izteikta, kā tas ir lielākās valstīs, tomēr viņu pārsteidz, cik daudz jauniešu, kas apmeklē viņas koncertus un ir satiekami klubos, ir „nekontrolējamā stāvoklī".

Jaunā dziedātāja stāsta, ka pēdējā laikā viņa gan vairāk sāk domāt par savu dzīvesveidu, jo sapratusi, ka sievietes sejā ballēšanās pēdas ātri kļūst redzamas, un viņa nevēlas kļūt par vienu no tiem nožēlojamajiem, kas ballēties klubos sāk jau no trešdienas vakara un beidz tikai svētdienas naktī. „Jā, esmu par veselīgu dzīvesveidu," atzīst Ella un bilst, ka viņu ietekmējuši daudzi pasaules līmeņa dīdžeji, kas sava darba dēļ atteikušies pat no alkohola.

Mango atgādina, ka pērnvasar ar reibinošām vielām kabatā Liepājas pludmales festivāla Baltic Beach Party laikā tika pieķerts dīdžejs un televīzijas spēles Prāta banka vadītājs Eduards Švāns. Pie viņa tika atrasti 0,3 grami marihuānas, bet vēlāk veikto ekspertīžu laikā vīrieša organismā konstatēja narkotisko vielu klātbūtni. Pāris mēnešus vēlāk Švānam par marihuānas glabāšanu nelielos apmēros piemērots 30 latu liels administratīvais sods, bet ekspertīze viņam izmaksāja 91 latu. „Tur cilvēki izdarīja savu darbu. Ja viņiem liekas, ka tas ir sasniegums uz fona tam, cik nedēļas vai vīkenda laikā Rīga izpīpē, norij tabletēs vai norij dažāda veida pulveros, un viņi jūtas labi pastrādājuši, lai viņus šī sajūta nepamet," kritiskā tonī pagājušās vasaras notikumus intervijā izklaides portālam Mango vērtēja pats vaininieks.

Kāds cits Latvijas šovbiznesa pārstāvis, grupas The Hobos līderis Rolands Ūdris jeb Ūdrītis, kurš pēdējo mēnešu laikā daudzviet Latvijas presē pielīdzināts skandalozajam britu rokmūziķim Pītam Dohertijam, savu aizraušanos ar narkotikām neslēpj - viņa daiļradē ir daudz kompozīciju, kurās aprakstīta, piemēram, marihuānas burvība. Maija sākumā daudzus šokēja mūzikas žurnālista Ulda Rudaka veidotais raksts par mūziķi laikrakstā Diena, kurā Ūdrītis atklāti stāstīja par savu atkarību no heroīna, zālītes un citām narkotiskajām vielām. Šobrīd gan Ūdrītis ar spēcīgajām narkotikām vairs neaizraujoties, un, kā liecina Mango rīcībā esošā informācija, Jāņu dienā mūziķis kopā ar draudzeni, Dailes teātra aktrisi Ilonu Balodi, devies ceļojumā pa Eiropu, kura laikā mākslinieciskais pāris nolēmis piepelnīties arī ar ielu muzicēšanu.

Viens no Latvijas rokgrupas Līvi uzticamākajiem dalībniekiem, ģitārists Ainars Virga, 2001. gadā devās uz ASV. Visu iespēju zemē mūziķis pavadīja pusotru gadu, kura laikā viņš esot gan muzicējis, gan strādājis, lai varētu nodrošināt sev iztiku. Tā kā prombūtnes laikā un arī pēc atgriešanās Latvijā Virga par Amerikā pavadīto laiku runāja izvairīgi, daudziem radās aizdomas, ka ārzemēs Virga ārstējies no narkotiku atkarības. Ne viņa grupas biedri, ne citi Virgas draugi un paziņas par šo tēmu atklāti nekad nav runājuši, bet presē tolaik publicētajās fotogrāfijās acīmredzams bija fakts, ka pēc atgriešanās no ASV Virga izskatījās daudz veselīgāks un sakoptāks nekā pirms aizbraukšanas.

Ar narkotiku skandāliem saistīti ne tikai Latvijas šovbiznesa darboņu vārdi - jau vairākus gadus ik pa brīdim parādās informācija par dažādu sportistu atkarībām. Īpašu uzmanību izpelnījušies basketbolisti. Baumas par basketbolista Armanda Šķēles niekošanos ar apreibinošajām vielām apstiprinājumu gan nav guvušas, tomēr sporta dzīves kuluāros un Latvijas sporta interesentu vidū aizdomas par to, ka talantīgais jaunietis pārlieku aizrāvies ar bohēmisku dzīvesveidu, nerimst. Atkal tās saasinājās pirms pāris mēnešiem, kad tika publiskoti ikgadējie sportistu veselības pārbaužu rezultāti, kas liecināja, ka Šķēlem konstatēts deguna dobuma iekaisums.

Savukārt viens no populārākajiem Latvijas basketbolistiem Kaspars Kambala 2006. gada decembrī pēc pozitīva dopinga testa, kura laikā sportista asinīs tika konstatētas kokaīna pēdas, uz diviem gadiem tika diskvalificēts, bet viņa nu jau bijusī sieva Džesika šķiršanās procesa laikā masu medijiem stāstīja, ka Kambala atkarību no narkotikām tā arī nav uzveicis, un tas radījis sportistam problēmas gan ar kolēģiem, gan ģimenes locekļiem. Pats Kambala gan, protams, šīs runas noliedza, apgalvojot, ka tā ir tikai sievas atriebība, un uzsverot, ka cilvēks, kurš lieto narkotikas, nevarot būt tik labā fiziskā formā kā viņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!