Foto: Publicitātes foto

Lai gan finālā šim grupējumam iekļūt neizdevās, pēc Eirodziesmas pirmā pusfināla skatītāju īpašā atmiņā palikusi apvienība no Daugavpils - Laura Bicāne un Romāns Sladzis ar Dabasu durovys puišiem. Paši jaunieši neskumst par rezultātiem, bet jau kaļ tālākus karjeras plānus.

"Vienmēr jau var labāk, bet vispār esmu apmierināta ar rezultātiem. Man tas bija pirmais lielais konkurss, un pēc starta Eirodziesmā man viss tikai sākas - tās bija kā ugunskristības," sarunā ar izklaides portālu Mango gandarījumu pauž Bicāne.

Dziesma Freakin' Out jau labu laiku glabājusies meitenes pūra lādē, un veiksmīgu sakritību dēļ tieši pirms dziesmu iesniegšanas Eirovīzijas nacionālajai atlasei meitene kopā ar puišiem no grupas Dabasu durovys izlēmusi apvienoties un iedziedāt šo dziesmu.

"Es nebrīnītos, ja izrādītos, ka Eirovīzijā valda sava politika par to, kura dziesma tiks tālāk, taču man pašai šķiet, ka iekļūt finālā mums neizdevās pieredzes trūkuma dēļ. Mūsu priekšnesums nebija līdz galam izdevies - bijām ieplānojuši šovu ar lampiņām, kas izgāzās, jo mūsu cilvēks, kurš bija atbildīgs par šīm lampiņām, kaut ko nepareizi saslēdza kopā, un lampiņas izdega.

Piekrītu arī žūrijas viedoklim par to, ka izskatījāmies kā no lauku kultūras nama, kaut gan patiesībā mēs gribējām sevi stādīt priekšā disko stilā, radot atmosfēru kā izlaiduma ballē. Taču no otras puses - kāpēc ne izlaiduma balle kultūras namā? Un arī par to, ka šovs ar lampiņām nesanāks, īpaši neskumām, jo Eirovīzija taču ir dziesmu konkurss," pozitīvi uz visu skatās jaunā māksliniece.

Dziesmai Freakin' Out jaunieši jau uzņēmuši kvalitatīvu videoklipu, kas jau nosūtīts Latvijas mūzikas kanālam, bet lipīgo dziesmu grupa mēģina popularizēt ar radiostaciju palīdzību.

Laura atklāj, ka ar  startu Eirodziesmā viņas ceļš mūzikā ir tikai sācies - viņa turpinās muzicēt, iespējams, sadarbojoties ar Romānu Sladzi, un Daugavpils meitenes skaisto balsi mēs vēl dzirdēsim. Meitene lepojas ar to, ka ir no Latgales, un uzskata, ka latgalieši muzicēšanas ziņā Latvijā tiek nepelnīti aizmirsti.

"Zinu, ka daudziem ir priekšstats, ka mēs, latgalieši, esam kaut kādi aborigēni, kas dziesmas vispār neraksta. Arī es savā ziņā jūtos kā starp diviem dzirnakmeņiem, jo no vienas puses - esmu Latgales patriote, no otras - latviete taču. Taču varu droši pateikt - nu, nav latgalieši nekādi laucinieki, kas neko nesaprot no mūzikas - varam piedāvāt tikpat kvalitatīvas dziesmas kā kurzemnieki, zemgaļi un citi latvieši," smejas Bicāne.

Meitene jau no 2007. gada piedalījusies dažādos Latgales mūzikas festivālos, 2010. gadā ieguvusi otro vietu starptautiskā konkursā Vācijā, bet 2010. un 2011. gadā sniegusi solo koncertus Francijas pilsētā Amjēnā. Lauras radošajā kontā ir vairāk nekā 80 oriģināldziesmas, arī vācu un franču valodās. Pašlaik Latgales Radio regulāri dzirdamas astoņas Lauras sacerētās kompozīcijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!