Foto: DELFI

Viena no pirmajām uz starptautisko dziesmu šovu Eirovīzija 2012 bija ieradusies Latvijas pārstāve Anmary, bet nākamajā dienā pēc viņas Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ieradās Krieviju pārstāvošās udmurtu vecmāmiņas Бурановские бабушки.

Drīz pēc ierašanās vecmāmiņas iemēģināja arī Eirovīzijas skatuvi, un, kā stāsta aculiecinieki, izpelnījās nedalītu visu klātesošo sajūsmu.

Krievijas izvēlētās skatuves mākslinieces Бурановские бабушки ir folkloras ansamblis no Udmurtijas Buranovas ciemata, un tautas tērpos uzcirtušās dāmas, kuras ir vecumā no 50 līdz 76 gadiem, dzied udmurtu valodā.

Eirovīzijas nacionālajā atlasē kolorītās vecmāmiņas uzstājās ar dziesmu Party for Everybody, kuras sākumā izmantots fragments no amerikāņu tautas balādes House of the Rising Sun, kas tika izpildīts udmurtu valodā.

Ar šo kompozīciju viņām izdevās apsteigt 24 konkurentus, starp kuriem bija arī Krievijas popmūzikas zvaigžņu Dimas Bilana un Jūlijas Volkovas duets, kas palika otrajā vietā, reperis Timati un operdīva Aida, kuri ieņēma trešo pozīciju, kā arī citi mazāk pazīstami izpildītāji.

Jau ziņots, ka saskaņā ar bukmeikeru prognozēm vecmāmiņas Eirovīzijā neuzvarēs, bet noteikti iekļūs trīs labāko izpildītāju vidū.

Foto galerijā: Бурановские бабушки un citi konkursa dalībnieki, kas Azerbaidžānā ieradušies otrajā dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!