Foto: F64

Sestdienas vakarā noslēdzies Eirovīzijas Latvijas nacionālās atlases fināls, kurā ar dziesmu Sastrēgums triumfēja dziedātājs Intars Busulis.

Superfinālā, kurā piedalījās tikai trīs labākie, aiz Busuļa, par kuru nobalsoja 21 027 skatītāji, otrajā vietā palika Kristīna Zaharova un Annija Putniņa ar Mārtiņa Freimaņa sacerēto dziesmu Angel of Mine (19 672 balsis), bet trešajā - Natālija Tumševica ar dziesmu Dynamite (5662 balsis).

Labāko desmitniekā bija iekļuvuši arī šādi izpildītāji: grupa Simply 4 ar dziesmu When the Sun is Going Down, Aisha un G-Point ar Hey Hey Hey Hey, Sabīne Berezina un grupa PER ar Bye Bye, Iveta Baumane un Ivo Grīsniņš-Grīslis ar Tic Tac, grupa Camillas ar Time Goes, Triānas parks ar Call Me Anytime You Need a Problem, kā arī Ketta ar dziesmu Without You.

Fināla raidījumā noskaidrojās, ka iepazīšanās portālā draugiem.lv visvairāk Latvijas iedzīvotāji balsojuši par Aishu. Dziedātāja atzina, ka šo balvu viņa saņem jau otro gadu.

Radio SWH ētera balss Juris Millers savu īpašo balvu - ceļojuma koferi - pasniegs afterpārtijā. Balva tiks Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājam.

Savukārt Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs Ventspils pilsētas balvu pasniedza Intaram Busulim, kurš, lai gan publiski to noliedza, bija redzēts balsojam par savu dziedāto dziesmu.

Pirms fināla par Busuļa dziesmu mūzikas kritiķis Uldis Rudaks rakstīja: "Intars zina, kas jādara, lai tauta pavilktos, turklāt dziesma ir latviešu valodā, un tas visiem patiks jo vairāk. Dziesma nekāda, bet izpildījums dod dzīvību, un Busulis mierīgi varētu patikt arī ārzemju publikai, dziedot citiem nesaprotamajā latviešu vadlodā."

Portāls Mango piedāvā vēlreiz noklausīties uzvarējušo dziesmu Sastrēgums.

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/intars.busulis-Sastregums.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Novēlam panākumus Intaram Busulim, kurš no šī gada 12. līdz 16. maijam Latviju pārstāvēs Eirovīzijas finālā, kas notiks Maskavas Olimpiskajā arēnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!