Trešdien, 16. maijā, Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku speciāli Eirovīzijai celtajā Kristāla hallē ar pilnu sparu ritēja konkursantu mēģinājumi, un pirmo reizi uz skatuves kāpa arī mūsu kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas – pārstāvji.

Trešdien mēģinājumos piedalījās desmit valstu pārstāvji, kuriem šī bija pirmā reize uz Eirovīzijas skatuves - daļa no konkursantiem mēģinājumā piedalījās jau konkursam paredzētajos tērpos, bet citi izmantoja iespēju vienkārši apgūt skatuves iekārtojumu un darbu ar kamerām.

Ceturtdien sāksies jau otrais mēģinājumu cikls, jo visi Eirovīzijas pusfinālisti pirmos mēģinājumus ir veiksmīgi aizvadījuši. Tās valstis, kuras finālam kvalificējas automātiski - Spānija, Lielbritānija, Francija, Vācija, Itālija un rīkotājvalsts Azerbaidžāna -, pirmo reizi uz Eirovīzijas skatuves kāps sestdien.

Mēģinājumā piedalījās arī Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, kuri sacensībā startēs 24. maijā notiekošajā otrajā pusfinālā - igauņu puiša Otta Leplanda izpildītā dziesma Kuula hallē tika uzņemta ar vētrainām emocijām, bet lietuvietis Donijs Montells publiku iecerējis iekarot ar dziesmu Love Is Blind, kuru puisis izpildīs ar aizsietām acīm.

Tāpat Eirovīzijas skatuvi iemēģināja konkursa favorīte - Zviedrijas pārstāve Lorīna ar dziesmu Euphoria. Tieši šai meitenei dažādu valstu bukmeikeri vairumā gadījumu prognozē uzvaru, tāpēc viņas mēģinājumam bija pievērsta pastiprināta interesentu un mediju uzmanība.

Galerijā: ieskats trešdien notikušajā mēģinājumā, kurā uz Eirovīzijas skatuves kāpa Slovēnijas, Horvātijas, Zviedrijas, Gruzijas, Turcijas, Igaunijas, Slovākijas, Norvēģijas, Bosnijas un Hercogovinas, kā arī Lietuvas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!