Foto: Mango

Šova Dziedi ar zvaigzni viens no fināla pāriem ir operdziedātāja Evita Zālīte un ārsts Jānis Kvēps (abi attēlā). Pāris šobrīd nedomā par uzvaru šovā, bet vēlas to nobeigt uz pozitīvas nots, uzstājoties tik labi, cik vien spēj.

"Jūtos apmulsusi. Teikšu godīgi, piedaloties šovā, ne mirkli neesmu mērķējusi uz finālu - vienkārši darījām visu no sirds, un viss, ko vēlos, tagad ir finālā skaisti nodziedāt un uz labas nots nobeigt šovu," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Zālīte.

Operdziedātāja uzsver, ka šovu uztver viegli - viņa nedomā par naudu, bet tikai par uzstāšanos un prieku, ko tā sniedz. "Mans mīļākais pāris jau no pirmsākumiem ir Veronika Plotņikova un Marts Kristians Kalniņš. Viņu pāra sadalījums, manuprāt, neatbilst šova nolikumam, bet, vērojot viņu priekšnesumus, man tas ir mazsvarīgs," savus favorītus atklāj Zālīte.

Evitai lielākās grūtības sagādā repertuāra izvēle, jo, to veidojot, jādomā par dažādiem aspektiem. "Tas ir grūti - atrast dziesmas, kuras patīk abiem, kas piemērotas abiem un lai ritmiski ir viegli kustēties un dziedāt kopā, jo Jānim kā neprofesionālim tas sagādā grūtības. Domāju, ka pareizā repertuāra dēļ mēs atrodamies finālā. Tas ir loti svarīgs aspekts - īstā dziesma," dziesmu izvēli pamato Evita.

Dziedāt pārī ar neprofesionālu partneri Evitai ir interesanti, jo tas paver jaunus apvāršņus, iespējas un ir jāpielieto savādāka pieeja. "Vieglumu un grūtumu kopā strādāt nenosaka profesionālisma līmenis. Pat, ja dziedi kopā ar profesionāli, var nekas neizdoties, ja nav līdzīgas domāšanas un balsis tembrāli nesader kopā.

Reizēm pirms uzstāšanās esmu vairāk nogurusi un emocionāli tukšāka kā Jānis, bet viņš atkal tajā reizē ir možāks un emocionāli bagātāks un uzstājoties piešķir vairāk krāsas. Citreiz atkal ir otrādi. Tā jau ir dueta būtība - papildināt vienam otru," skaidro Evita.

To, ko vēlējusies iegūt šovā, Evita iegūst ikvienā raidījumā - tie ir jauni draugi un jauna pieredze populārās mūzikas lauciņā. "Protams, ikvienā raidījumā ir stress. Bez tā neiztikt, ņemot vērā, ka neesmu radusi, ka mani filmē, turklāt filmēto pārraida tiešraidē.

Lielu lomu spēlē arī tas, ka priekšnesuma sagatavošanai ir atvēlēta tikai nedēļa, kas mazina uzstāšanās kvalitāti. Uzskatu, ka raidījums ir daudz par garu - gan dalībnieki, gan skatītāji ir noguruši. Ja būtu manā varā, es šovu veidotu uz pusi īsāku," pārdomās dalās Zālīte.

Dziedātāja ne brīdi nav domājusi, kur izlietos savu balvas daļu, ja izdosies uzvarēt, bet viņai ir ideja ko ieteikt savam partnerim Jānim Kvēpam uzvaras gadījumā.

"Jānim mājās ir ļoti daudz suņu un kaķu, jo viņš visus pieklīdušos dzīvniekus atstāj sev, rūpējas par viņiem. Arī šova laikā viņam ir pieklīdis jauns kaķēns. Jānim ir laba sirds, viņš nevar neparūpēties par mūsu mazajiem brāļiem un māsām. Ja uzvarēsim, ieteikšu viņam atvērt "Doka mazo brāļu hospitāli". Ar summu sākumam pietiks, vēlāk viņš piesaistīs mecenātus, lai hospitālis varētu darboties," smejas Zālīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!