12. septembrī Brazīlijas pilsētā Sanpaulu noslēdzās 60. jubilejas skaistumkonkurss Miss Universe, un par tā uzvarētāju kļuva 25 gadus vecā Leila Lopesa (attēlā) no Angolas, kura tagad ar pilnām tiesībām veselu gadu tiks uzskatīta par pasaulē skaistāko sievieti.

Līdz ar to Leila kļuvusi par pirmo savas valsts pārstāvi, kura uzvarējusi šajā prestižajā skaistumkonkursā. (Miss Universe ietilpst tā sauktajā skaistumkonkursu "lielajā četriniekā", kurā ir arī Miss World, Miss International un Miss Earth.)

Savukārt no Āfrikas viņa ir trešā pārstāve - 1992. gadā uzvarēja namībiete, bet 1999. gadā titulu izcīnīja skaistule no Botsvānas.

Savā pirmajā lielajā skaistumkonkursā Leila uzvarēja 2010. gada oktobrī, kad piedalījās konkursā Miss Angola UK, kurā sacentās Lielbritānijā dzīvojošās angolietes. Tiesa, viņas uzvara vēlāk tika apstrīdēta, jo tobrīd Leila nebija Apvienotās Karalistes rezidente.

Jau pēc diviem mēnešiem viņa uzvarēja arī Miss Angola 2010 konkursā, kas ļāva Leilai savu valsti pārstāvēt arī starptautiskā mērogā.

Leila Luliana da Kosta Vieira Lopesa ir dzimusi 1986. gada 26. februārī Angolas pilsētā Benguelā, bet pēdējos gadus Lielbritānijā studē biznesa menedžmentu. Tagad viņai būs iespēja mācīties arī Ņujorkas Kino akadēmijā, jo šāda balva viņai paredzēta kā "Miss Universe" titula īpašniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!