Aizvadītajā nedēļas nogalē Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku norisinājās starptautiskā dziesmu konkursa Eirovīzijas atklāšanas ballīte, kuru apmeklēja visu valstu pārstāvji šajā prestižajā muzikālajā sacensībā.

Pirms atklāšanas ceremonijas visu 42 valstu pārstāvji, kas otrdien uzsāks cīņu par uzvaru konkursā, defilēja pa sarkano paklāju, pozējot ārvalstu fotogrāfiem, sniedzot īsas intervijas un dalot autogrāfus.

Latvijas pārstāve starptautiskajā dziesmu konkursā Anmary (attēlā) svinīgajam vakaram bija izvēlējusies elegantu melnu tērpu ar pikantu dekoltē, kas atsedza latviešu dziedātājas krūtis.

Ar īpaši atraktīvu uzvedību uz sarkanā paklāja izcēlās Īrijas pārstāvji, enerģiskie dvīņi Jedwards, kuri Eirovīzijas konkursā spēku izmēģinās jau otro gadu pēc kārtas - krāšņi tērptie puiši, ierodoties uz svinīgo pasākumu, nelaida garām iespēju fotogrāfiem demonstrēt savu dauzonīgo dabu, un viens no viņiem pat nokrita gar zemi.

Eirovīzijas atklāšanas ballītē tās viesi varēja baudīt arī koncertu, kurā uz skatuves kāpa aizvadītā gada uzvarētāji - duets Els un Nikija ar dziesmu Running Scared, kā arī 2010. gadā uzvaru guvušais Norvēģijas pārstāvis Aleksandrs Ribaks ar savu lielāko hitu Fairytale.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!