Foto: Mango

Septembra sākumā 24 jaunieši ievācās šova Okartes skatuve kopmītnēs Elijas ielā. Daži no dalībniekiem šovu jau pametuši, bet pārējie puiši un meitenes izklaides portālam Mango labprāt pastāstīja par dzīves apstākļiem šova telpās.

Vairums dalībnieku atzīst, ka pagaidām visi kopā vēl jūtas ērti, jo tik lielā pulkā vēl nav paspējuši viens otram apnikt, taču ar katru izbalsoto dalībnieku jau kļūstot grūtāk. Īpaša vērtība šova telpās esot meitenēm, jo to šeit ir krietni mazāk, tāpēc arī galvenie ēst gatavotāji ir puiši, kuri dāmas regulāri lutina ar gardām maltītēm.

"Izskatās, ka te vispār ir kāda meitene? " virtuvē rosīdamies, smejas Kristaps no T-Band, kuru pretējā dzimuma pārstāves atzinušas par izcilu pavāru.

Par ēdamlietu trūkumu jauniešiem sūdzību neesot - pārtikas esot vairāk nekā vajag, jo maisus ar kārumiem sūta gan vecāki, gan atbalstītāji.

"Fani saved pilnus maisus ar vīnogām, saldumiem. Tieši mums, Zvaigžņu zagļiem, ir īpaši daudz saldumu," stāsta šīs grupas pārstāvis Daniels, kuram uz dzimšanas dienu fani atsūtījuši dažādus dārgus apģērba gabalus un pat ruporu.

Dienas Okartes skatuves dzīvoklī paiet laiski - guļot, ēdot, ķerot mūzu un mēģinot priekšnesumus svētdienas koncertiem, bet problēmas radot tas, ka jauniešiem ik dienas jāpiespiež sevi piecelties īsi pirms deviņiem, lai dotos uz vingrošanu.

"Mēs pat dažreiz aizmiegam vingrojot," smejas daži no šova dalībniekiem. Vingrošanas nodarbības notiek tajās pašās telpās, kur lielie mēģinājumi, savukārt mazajā mēģinājumu zālē grupas Zvaigžņu zagļi puiši Cālītis un Daniels mēdz cilāt hanteles un nodarboties ar spēka vingrojumiem.

Telpās atrodas arī solārijs, taču jaunieši atzīst, ka neviens no viņiem ar pārmērīgu sauļošanos neaizraujas. Īpaši iecienīts esot "putnu būris" jeb pīpētava - tajā šova dalībnieki, kā paši smejas, "iet barot putnus".

Kameras seko līdzi talantu šova dalībniekiem ik uz soļa, un vienīgās telpas, kur no tām var noslēpties, ir tualete un duša. Tiesa, dušā darbojas mikrofoni. Bez mikrofoniem šova dalībnieki nedrīkst pavadīt ne sekundi - tos drīkst noņemt, tikai gulēt ejot, un arī tad tikai ar norunu, ka tiešām ej gulēt un vairs nerunāsi.

Šova dalībnieki ar ārpasauli var sazināties ar interneta starpniecību, taču daļa jauno dziedātāju atklāj, ka ar mobilā telefona palīdzību grūti atbildēt uz daudzajām fanu vēstulēm, jo portatīvie datori līdzi tikai dažiem. Tāpēc jaunie talanti lūdz fanus neapvainoties, ja uz kādu no vēstulēm nav atbildēts - laba vēlējumu pienāk ļoti daudz, un mūziķi priecājas par ikvienu vēstulīti.

Visvairāk dalībniekiem pietrūkstot svaiga gaisa, jo, vienā telpā dzīvojot divdesmit jauniešiem, tur ir visai piesmacis un karsts, kā arī, protams, jaunieši ilgojas pēc tuviniekiem un draugiem.

"Visiem jau ir viena un tā pati doma - kā izbalsos, braukšu uz jūru pastaigāties, kā arī taisīšu ballīti draugiem," smejas Kristaps no grupas 4 vēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!