Foto: DELFI

Otrdien, 24. jūlijā, Jūrmalā tiks atklāts vienpadsmitais jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis, bet jau pirmdien pilsētā virmoja pirmssvētku priekšnojautas un rosība.

Par Jaunā viļņa 2012 norisi pilsētā tās iedzīvotājiem un viesiem atgādina plakāti ar maestro Raimonda Paula un Krievijas komponista un uzņēmēja Igora Krutoja ģīmetnēm, virs ielām izkārtie transparenti ar konkursa simboliku un mākslinieku attēliem, kā arī pludmalē un citviet novietotie Jaunā viļņa karogi.

Lielākā rosība festivāla gaidās ir pie Dzintaru koncertzāles, kur jau novietotas Latvijas Televīzijas un LNT automašīnas, kā arī tiek izkrauta skaņu tehnika un Jaunā viļņa režisora Aleksandra Revzina un ģenerāldirektora Aleksandra Rumjanceva virsvadībā tiek veikti citi sagatavošanās darbi atklāšanas pasākumiem.

Tāpat pie Dzintaru koncertzāles iespējams iegādāties sporta tērpus ar Jaunā viļņa simboliku, un, neraugoties uz cenām (piemēram, sporta krekliņš maksā 20-25 latus), par jauno izpildītāju konkursa oficiālajiem suvenīriem ir gana liela interese. Koncertzāles pievārtē darbojas arī biļešu andelētāji, kuri gan par pārlieku klientu pieplūdumu vismaz dienu pirms konkursa atklāšanas priecāties nevar.

Arī citviet pilsētā tirgošanās rit uz pilnu klapi - pilsētas viesiem iespējams iegādāties gan dažādus našķus, gan rotas, cepures un citus aksesuārus, gan saimniecībā noderīgas mantas, kā arī  dekoratīvus nieciņus. Vairumā gadījumu cenu zīmes pie precēm nav pieliktas, un tās var uzzināt tikai apjautājoties.

Jūrmalnieku un atbraucēju īpaši iecienīts ir tirdziņš uz Turaidas ielas - tur kioskiņos iespējams iegādāties lielākoties Latvijā tapušas preces. Tiesa, tirgotāji pret preses pārstāvjiem izturas piesardzīgi, jo, tuvojoties Jaunajam vilnim, par viņiem jau sarakstīts ne mazums muļķību.

Uzņēmuma Winter Serviss pārstāvis Aigars sarunā ar DELFI Izklaidi neslēpj, ka kāda publikācija, kurā bildē redzams viņa kioskiņš, bet paraksts vēsta, ka pārdotās preces ievestas no ārzemēm, viņu aizvainojusi.

Viņa vadītajā tirdzniecības vietā, kur Jaunā viļņa laikā mēdzot piestāt arī Krievijas zvaigznes, pilnīgi viss ir Latvijā pašu rokām darināts - auskarus viņš veidojis kopā ar sievu, tamborētie dzīvnieciņi, starp kuriem gozējas arī Čeburaška, tapuši Valmierā, bet citas lietas nākušas no Siguldas, Liepājas, Saulkrastiem un citām Latvijas pilsētām.

Uz jautājumu, vai Jūrmalā latvju meistaru darinājumi tiek pārdoti dārgāk un vai Jaunā viļņa laikā cenas tiek paceltas, Aigars atbild noliedzoši - protams, viņš nevar atbildēt par visiem tirgotājiem, bet savu preci viņš tieši par tādu pašu cenu tirgo arī Alūksnē, Ventspilī un citviet, kur gadās doties.

Kamēr amatnieku darinājumu cenas Jūrmalā patiesi būtiski neatšķiras no to cenām citos tirdziņos un gadatirgos, krietni dārgākas ir zemenes - neliels trauciņš ar pārsimts gramiem ogu maksā divus latus, bet mellenes un avenes uz pusi mazākās trauciņā tiek tirgotas par tādu pašu cenu.

Kā jau katru gadu, arī šovasar Jomas ielas viesiem iespējams baudīt plašu atrakciju piedāvājumu un ieturēt maltītes kādā no neskaitāmi daudzajiem restorāniņiem, kur sev tīkamu ēdienu atradīs, šķiet, jebkuras virtuves cienītājs - cenas ir ļoti atšķirīgas, bet gandrīz ikviens var atrast kaut ko atbilstošu sava maciņa biezumam.

Lai gan Jaunā viļņa laikā Jūrmalā var sastapt ne vienu vien Krievija estrādes zvaigzni, līdz konkursa atklāšanai šādas iespējas ir krietni mazākas - lielā kalibra mākslinieki Jūrmalā parasti ierodas pēdējā brīdī, bet pagaidām manīgāki konkursa fani var nobildēties kopā ar jaunajiem konkursantiem, kurus var atpazīt pēc akreditāciju karšu krāsainajām lentēm ap kaklu.

DELFI Izklaide atgādina, ka šogad jauno izpildītāju konkurss Jaunais vilnis notiks no 24. līdz 29. jūlijam. Otrdien visi jūrmalnieki un pilsētas viesi pie Dzintaru koncertzāles tiek aicināti klātienē vērot par tradīciju kļuvušo svētku gājienu, kur būs iespējams vaigā redzēt ne tikai konkursantus, bet arī tautā jau mīlestību guvušos skatuves māksliniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!