Foto: Mango
Jau vairākus gadus daļā sabiedrības valda uzskats, ka publiski pasākumi ir jāapmeklē kopā ar saviem mīluļiem – šo tradīciju aizsākušas amerikāņu sabiedrības dāmas, rokassomiņu vietā kā atraktīvu aksesuāru iesitot padusē šuneli, bet tā guvusi atsaucību arī Latvijas populāro sieviešu ( un ne tikai) vidū.

Starp lielākajām suņu mīļotājām Latvijā noteikti minamas māsas Diāna un Simona Kubasovas, kurām suņu izdaiļošana ir ne tikai vaļasprieks, bet arī bizness, dziedātāja LieneCandy, kura šovasar reti kuru pasākumu apmeklēja bez savas mīlules Pūciņas, kā arī citas šovbiznesa pārstāves.

Lai gan ārzemēs suņus uz burziņiem parasti līdzi ņem dāmas, Latvijā arī stiprā dzimuma pārstāvji nekautrējas publiski izrādīt savus mīluļus - viens no patiesākajiem suņa un cilvēka draudzības piemēriem noteikti bija Mārtiņš Freimanis un viņa kucīte Pepe, kas bija bieža mūziķa pavadone un ap kuru jezga nebeidzas pat pēc saimnieka traģiskās nāves.

Sava drauga Freimaņa piemēram sekojis arī jaunais mūziķis Kaža jeb Kārlis Būmeisters - viņš dažādos ar mūzikas dzīvi saistītos pasākumos mēdz parādīties kopā ar Pepes dēlu Rūdi, kas guvis lielu mīlestību citu šovbiznesa pārstāvju vidū un aizkustinājis pat dziedošā policista Nikolaja Puzikova sirdi, kurš Kažas albuma prezentācijā no sirds kucēnu samīļoja.

Kamēr šovbiznesa pārstāvji lielākoties par saviem mīluļiem izvēlas suņus, nopietnāki vīri priekšroku dod kaķiem - ar īpašu iepazīšanās pasākumu masu medijiem savulaik ģimenē kaķi Čārliju pieņēma bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Tiesa, Zatleru ģimenei ar dzīvniekiem nav īpaši veicies - 2008. gadā mūžībā piecu gadu vecumā aizgāja toreizējais valsts pirmais trusis Leonardo da Vinči jeb Lisis, kurš, kā presei skaidroja saimnieks, nav spējis izturēt stresu, 2009. gadā pie Jūrmalas rezidences tika notriekts viņu kaķis Maksis, bet nedaudz vēlāk ģimenē pieņemtais Čārlijs pēc preses rīcībā esošajām ziņām pagaidām ir sveiks un vesels.

Kvēla kaķu mīļotāja tēlu publiskajā telpā radījis arī Rīgas mērs Nils Ušakovs - viņš ar laulāto draudzeni Jeļenu ne tikai mājās rūpējas par trim kaķenēm, bet nesen divus četrkājainos bāra bērnus viņš iemitināja arī savā darba vietā, Rīgas domē.

Lai gan radies iespaids, ka Ušakovam no dzīvajām radībām vislabāk patīk kaķi, viņš nelaiž garām iespēju samīļot arī citus dzīvnieciņus un kopā ar viņiem nofotografēties - šoruden par vietējā mēroga sensāciju kļuva galvaspilsētas mēra un bebra dubultportrets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!