Foto: DELFI

Katru darbadienas rītu pulksten deviņos visi talantu šova Okartes skatuve 2 dalībnieki pulcējas lielajā zālē, lai piedalītos sporta nodarbībās, kuras vada enerģiskā trenerīte Kristīne Bērziņa (attēlā).

Sarunā ar DELFI Izklaide jauno talantu trenere norāda, ka tas, ar ko rītu sāk Okartes skatuves dalībnieki, uzskatāms par īstu un nopietnu treniņu, bet tiem, kuri, iedvesmojoties no rīta rosmēm TV ekrānos, nolēmuši savu rītu sākt ar izkustēšanos, Kristīne dod dažus vērtīgus padomus.

"Vingrošanu nevajadzētu sākt uzreiz pēc pamošanās, lai gan tas ir ļoti individuāli - daži uzreiz pēc izkāpšanas no gultas jūtas pietiekami rosīgi. Tomēr labāk ir vismaz desmit minūtes padarīt citas lietas, un tikai tad ķerties pie vingrojumiem," stāsta Kristīne.

Tā arī ir viena no lietām, par kuru rit cīņa ar Okartes talantiem - jauniešiem ir tik grūti pamosties uz ikrīta vingrošanu, ka pierunāt viņus celties vēl pusstundu agrāk, lai iesildītu organismu, ir praktiski neiespējami.

Jauno talantu trenere DELFI Izklaidei atklāja īso rīta rosmes programmu, ko no rītiem vajadzētu izpildīt ikvienam - pirms ķerties pie šiem vingrinājumiem, Bērziņa iesaka izdzert glāzi silta ūdens.

Bērziņas ieteikto rīta vingrojumu pamatā ir lēna un pamatīga staipīšanās - sākumā, ar izplestām rokām liecoties uz vienu un otru sānu, tiek izkustināta ķermeņa augšējā daļa, tad jāizvingrina kakla muskuļi, lokot galvu pa labi un kreisi, kā arī uz priekšu un atpakaļ.

Pēc tam nepieciešams izapļot plecus, apļveida kustības veicot abos virzienos, un tad var ķerties pie ķermeņa apakšdaļas iekustināšanas - jāiesēžas gurnos un jāvirza augums uz priekšu un atpakaļ, bet pēc tam gurnus var vienkārši izapļot.  

Kā labu vingrojumu mugurai Bērziņa iesaka nostāties ar taisnām, kopā saliktām kājām un, aizķerot ar rokām aiz ceļgaliem, uzmest kūkumiņu, bet pēc tam iztaisnoties, pasitot gaisā dibenu.

Rīta vingrošanu vajadzētu noslēgt ar izstaipīšanos, tupot uz ceļiem un galvu un rokas piekļaujot grīdai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!