Foto: DELFI

Sestdien, 14. jūlijā, Rīgā, laukumā pie Centrālās stacijas notika jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis 2012 dalībnieku svinīgā sagaidīšana.

Par godu jauno un talantīgo mūziķu atbraukšanai uz skatuve kāpa grupas Lady's Sweet meitenes, kuras pirms diviem gadiem pašas piedalījās konkursā - viņas ārvalstu viesus sagaidīja ar savām populārākajām kompozīcijām.

Pēc ierašanās stacijā visi konkursanti veica goda gājienu pa sarkano paklāju, un viņiem uzgavilēja desmitiem rīdzinieku, kas bija ieradušies klātienē novērtēt jaunos talantus.

Tāpat pie tirdzniecības centra Origo tika atklāta Jaunajam vilnim veltīta fotoizstāde un nodziedāta konkursa himna, bet pēc improvizētas fotosesijas, individuālām pozēšanām un īsām intervijām visi konkursanti sakāpa ar Jaunā viļņa simboliku rotātos autobusos, lai mērotu ceļu uz Jūrmalu, kur jau sestdien sāksies mēģinājumi.

Šogad konkursā, kas Jūrmalā notiks no 24. līdz 29. jūlijam, kopumā piedalīsies 16 dalībnieki no 14 dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Itālijas, Izraēlas, Kazahstānas, Kirgizstānas, Ķīnas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Somijas un Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!