Foto: Mango

Starp Eirodziesmas otrā pusfināla dalībniekiem bija jaunieši, kuriem svarīgāka par uzvaru konkursā vai traka šova demonstrēšanu bija kristīgo ideju paušana - tie bija Valters Gleške (attēlā) un Lība Ēce, kuru dziesma Better World vēstīja par Dieva mūžīgo mīlestību.

Valters Gleške lepojas ar to, ka ir kristietis, un ikdienā darbojas kristiešu draudzē Prieka Vēsts kā muzikālās daļas vadītājs, kā arī muzicē kristīgajā rokgrupā Vēstniecība.

"Jau trīs gadus mācos mūziku pie Žorža Siksnas, un, tā kā visi man teica, ka vajadzētu pamēģināt piedalīties Eirovīzijā, atradu savos krājumos dziesmu un piedalījos. Ar savu dziesmu gribēju runāt par to, ka mēs ikviens meklējam cerību šajos laikos, kad nevaram būt droši ne par ko.

Ir viena vērtība, kas ir mūžīga - viens, kurš mīl un rūpējas par mums vienmēr - Dievs. Dieva mīlestība ir drošība un stabilitāte," sarunā ar izklaides portālu Mango par priekšnesumu stāsta Gleške.

Lai gan dziesma Better World Eirodziesmas finālam nekvalificējās, mūziķis atzīst, ka būs interesanti ieraudzīt skatītāju balsojumu, jo viņam ir aizdomas, ka stāsts par Dieva mīlestību aiz strīpas palicis tieši žūrijas dēļ.

"Šis laikam būs tas gads, kad pārstāvēt Latviju aizsūtīsim "pieredzējušus" māksliniekus, kas prot parodēt, izsmiet un dziedāt tā, ka nevienas taisnas nots nav. Bet galu galā - kāpēc nepaākstīties!? Iespējams, iepriekš Eirovīziju esam ņēmušu pārāk nopietni," par balsojumu spriež kristīgās mūzikas izpildītājs.

Viņš gan uzskata, ka starp pirmā pusfināla dalībniekiem abiem ar Lību būtu lielākas izredzes, taču neskumst par rezultātiem un priecājas par to, ka radis iespēju vairākiem desmitiem tūkstošu televīzijas skatītāju parādīt to, kas ir īstena mīlestība.

Sava dzīvesstila ziņā kristietis Valters ir piemērs visiem mūsdienu jauniešiem. "Man ir 25 gadi, un es neesmu sabeidzis savu ķermeni - neesmu pamēģinājis alkoholu un cigaretes, un mana sieva būs mana pirmā sieviete," skaidro Valters. Tomēr viņš nenosoda tos, kuri izvēlas citu dzīvesveidu, un priecājas par to, ka jaunieši arvien vairāk sāk interesēties par kristīgām vērtībām.

"Nav tā, ka sabiedrība degradējas - nesen veikts pētījums, kurā noskaidrots, ka kristīgā reliģija pašlaik izplešas tādos tempos kā nekad agrāk. To ietekmē arī sociālie tīkli, kuros, lai gan ir daudz nevajadzīgu lietu, cilvēki var atrast arī īsto mantu," skaidro jaunietis.

Viņš spriež, ka sabiedrību visvairāk samaitā tas, ka nevēlamies mācīties no citu kļūdām, bet gan gribam visu izmēģināt paši uz savas ādas. Tomēr viņš tic tam, ka Latvijai ar Dieva palīdzību izdosies izkļūt no krīzes un no jauna uzplaukt.

"Tautai salst - man žēl visus tos, kuri nīkst Īrijā un Lielbritānijā, taču mums visiem jāsajūt to drošību, ko var iedot viens Dieva pieskāriens. Tas ir Dieva brīnums, ka mums ir šī zeme, un ar Dievu mēs varam izkļūt ārā no visām drazām. Ir ļaunie spēki, un ir gaismas spēki, un es ticu tam, ka gaisma uzvarēs Latvijā. Mūsu jauniešiem ir nākotne - mums atliek tikai ļaut Dievam mūs svētīt," aicina Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!