Leģendārā Holivudas zvaigzne Hamfrijs Bogarts (attēlā) savas dzīves laikā pārgulējis ar aptuveni tūkstoti sieviešu, atsaucoties uz nesen iznākušu aktiera dzīvesstāstu, vēsta ārzemju mediji.

Jaunajā grāmatā ar nosaukumu Humphrey Bogart, the Making of a Legend, kuras autors ir žurnālists Darvins Porters, tiek apgalvots, ka par spīti savai negausīgajai seksuālajai aptetītei un sakariem ar tādām zvaigznēm kā Marlēna Dītriha un Ingrīda Bergmane, aktieris pats bažījies par savu seksualitāti un baidījies, ka ir homoseksuāli orientēts. Šī iemesla dēļ viņš pat apdomājis pašnāvības iespēju.

Grāmatas, kas balstīta uz līdz šim nepublicētiem atmiņu stāstiem un intervijām, autors atklājis, ka savas otrās laulības laikā ar aktrisi Mēriju Filipsu Bogarts zaudējis savas seksuālās spējas, un tieši tad vīrietis sācis šaubīties par savu orientāciju.

"Mērija visu padarīja vēl ļaunāku. Kad es nespēju izliekties, viņa mani izsmēja un parodēja. Man nevajadzēja ar viņu precēties," savulaik draugiem stāstījis pats aktieris.

Šo pārdzīvojumu dēļ viņš pat sācis apsvērt labprātīgu aiziešanu no dzīves un šajos nodomos dalījies arī ar draugiem. "Bet es nekad netiku tālāk par apdomāšanas fāzi. Es vienkārši nespēju iedomāties sevi, pieliekot asmeni pie kakla," stāstījis Bogarts.

Tiek pieļauts, ka Bogarta psiholoģiskās problēmas bijušas saistītas ar vardarbību, ko bērnībā bija piedzīvojis mazais Hamfrijs - viņu fiziski iespaidojis tēvs, kurš bijis ķirurgs. Pēc kādas īpaši negantas iekaustīšanas puisēnam iešķelta lūpa, un šī iemesla dēļ viņš visu atlikušo mūžu nedaudz šļupstējis.

Pēc trim nelaimīgām laulībām Bogarts 1944. gadā satikās ar savu mūža mīlestību - modeli un aktrisi Lorēnu Bekolu, bet viņa biogrāfu veiktie aprēķini liecina, ka līdz 1945. gadam, kad aktieris salaulājās ar Bekolu, viņam bijuši intīmi sakari ar vismaz tūkstoti sievietēm.

1957. gadā Bogarts zaudēja cīņu ar vēzi un 57 gadu vecumā mira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!