Foto: LETA

Latviešu aktrise Helga Dancberga (attēlā) vēlas piedzīt pusotru tūkstoti latu lielu atlīdzību par viņai nodarītajiem zaudējumiem un morālo kaitējumu no valsts uzņēmuma Latvenergo, kura vainas dēļ, pēc aktrises domām, viņas mājai tikai nodarīti būtiski bojājumi un cietusi arī aktrises veselība.

Kā ziņo laikraksts Latvijas Avīze, šī gada janvārī aktrisei piederošajā Jūrmalas privātmājā viņas prombūtnes laikā Latvenergo meitas sabiedrības Sadales tīkls darbinieki uz vairākām stundām atslēdza elektrību. Šī iemesla dēļ mājā sasala un pārplīsa gan ūdens un siltuma caurules, gan radiatori, gan gāzes apkures iekārta.

Aktrise pastāstījusi, ka bojājumu dēļ viņas māja līdz pavasarim palikusi bez apkures, jo aptuveni 1000 latu lielās remonta izmaksas viņa no savas pensijas nav spējusi uzreiz samaksāt. Vēlāk Dancberga naudu aizņēmusies, un ūdensvadu un apkuri savest kārtībā izdevies tikai maijā.

Visu ziemu pavadot neapkurinātās telpās, aktrise pārcietusi kaulu locītavu iekaisumu, un šobrīd Dancberga ir pārliecināta, ka uzņēmums, bez brīdinājuma ziemas salā atslēgdams elektrību viņas mājā, pārkāpis noslēgto līgumu par elektrības piegādi un radījis viņai lielu materiālu un morālu zaudējumu.

Līgumā teikts, ka elektrību drīkst atslēgt, klientu iepriekš brīdinot, un aktrise apgalvo, ka neviens viņu neesot pienācīgi pabrīdinājis. Viņa gan mobilajā telefonā esot saņēmusi īsziņu, bet tās kundze neesot sapratusi un bijusi izbrīnīta par šādu paziņošanas veidu.

Lai gan noslēgtajā līgumā un Ministru kabineta apstiprinātajos noteikumos ir iekļauta prasība klientu par elektrības atslēgšanu iepriekš rakstiski brīdināt, šajos dokumentos nav noteikts, kādā formā brīdinājums jāpiesūta.

Dancberga ir pārliecināta, ka šādi noteikumi ļauj elektrības piegādātājiem rīkoties, kā pašiem ienāk prātā, bet uzņēmums savu vainu notikušajā noliedz - no Sadales tīkla pārstāvja uz prasību atlīdzināt zaudējumus saņemta atvainošanās "par sagādātajām neērtībām", bet maksāt kompensāciju uzņēmums atteicies, jo uzskata, ka aktrise brīdināta.

Uzņēmuma pārstāvji arī norādījuši, ka par elektrības un apkures ietaišu drošību privātmājā atbildīga ir pati īpašniece, un šādos gadījumos nevienam klientam uzņēmums nemaksā - pretenziju gadījumā kundzei iesakot vērsties tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!