Foto: F64

Aizvadītajā nedēļā noslēdzās atlases LNT šova Latvijas Zelta talanti ceturtajai sezonai, kuru laikā žūrijas eksperti pieredzējuši neskaitāmus pārsteigumus – dalībnieki spļāvuši uguni, plēsuši kvēlspuldzes un šokējuši vērtētājus ar neizprotamiem trikiem.

Piecās atlasēs, kas janvārī notika Liepājā, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī un Rīgā, piedalījušies vairāk nekā 200 ar dažādiem talantiem apdāvinātie. Jaunākajai atlases dalībniecei - dziedātājai no Ventspils - bijuši vien četri gadiņi, bet vecākajam - akordeonistam no Rīgas - pāri 70 gadiem.

"Rīgas atlasē visu žūriju īpaši pārsteidza iluzionists. Viņš, jau gaidot savu kārtu, vestibilā izklaidēja meitenes ar trikiem un pat rīkoja derības - ja viņam izdosies meitenes apmānīt, viņām vakarā jānāk dejot.

Viņa triki bija ļoti spēcīgi, un neviens no mums nesaprata, kā viņam tas izdodas. Piemēram, mēs izvēlamies kārti un atzīmējam to ar zvaigznīti, viņš ieliek kāršu kavu mutē, ar mēli saloka un no mutes pilnībā sausu izņem to kārti, ko izvēlējāmies mēs," iespaidos ar izklaides portālu Mango dalās šova producente Ilze Jansone.

Tāpat žūriju pārsteidzis kāds programmētājs, kurš pāris sekundēs var salikt Rubika kubu. "Lai arī viņam ir autovadītāja apliecība, šis puisis katru dienu uz darbu braukt izvēlas ar sabiedrisko transportu, lai attīstītu savus talantus un trenētos," stāsta Jansone.

Tāpat Rīgas atlasē žūriju iespaidojis arī kāds ugunsspļāvējs, puiši, kas ar roku palīdzību rādījuši īpatnēju teātri, monotriālisti, kā arī vairāki īpaši efektīgi dejotāji un cilvēks, kurš ar balss spēku spēj saplēst spuldzīti.

Pirmā šova kārta LNT būs skatāma jau svētdien, 29. janvārī 20.20. Kopā būs piecas kārtas, un no katras trīs talantīgākie tiks virzīti uz pusfināliem, bet labākie tiksies lielajā finālā.

LNT un Zelta zivtiņa šovu Latvijas Zelta talanti sāka veidot pirms trīs gadiem. Kopā visās šova sezonās pieteicās 3399 dalībnieku, no kuriem dažiem izdevies iemantot arī atpazīstamību, tostarp, puišu grupa PeR, jaunais kino režisors Rūdolfs Mings un slavenā Kombuļu Inese.

Šova ceturto sezonu vadīs TV seja Ketija Dombrovska un Dailes teātra aktieris Dainis Grūbe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!