Foto: Mango

Nedēļas sākumā Rīgā notika pēc Vudija Allena darba motīviem veidotās izrādes Sekss un grēkpilsēta prezentācija. Izrādes veidotāji sola, ka vienā no galvenajām lomām uz Latvijas skatuves atgriezīsies savulaik par seksa simbolu dēvētais Ivars Kalniņš (attēlā).

Vēl nesen sarunā ar izklaides portālu Mango, stāstot par savu darbu, Ivars Kalniņš atzina, ka Latvijā viņam interesantu piedāvājumu neesot un ar to, kas tiek piedāvāts, savu dzīvi viņš nodrošināt vis nespētu. Tomēr tagad aktieris savu viedokli ir mainījis un plāno iesaistīties jaunajā projektā - režisora Oļega Šapošņikova, kurš Latvijas skatītāju simpātijas jau iekarojis ar izrādi Kailie brieži, veidotajā izrādē Sekss un grēkpilsēta, kas skatītājiem tiks piedāvāta oktobra sākumā.

Atbildot uz jautājumu, kāda ir sajūta pēc ilga laika prombūtnes atkal atgriezties uz Latvijas teātra skatuves, Kalniņš tomēr saglabā zināmu noslēpumainību.

"Es atnācu apskatīties, kas te notiek. Es nezinu, kad mans grafiks ļaus man piedalīties - visticamāk, tas notiks tikai pēc jaunā gada. Viss vēl ir pārrunu līmenī," atklāj Kalniņš, lai gan viņa smaidošā seja jau rotā izrādes plakātus.

"Man patīk materiāls, un arī kompānija ir simpātiska. Arī Vudijs Allens man patīk. Nevar teikt, ka viņš ir vienīgais tāds rakstnieks, bet uz mani viņa darbi iedarbojas, rosina manu fantāziju un es uzskatu, ka viņš ir visnotaļ asprātīgs autors. Ir daudz pozitīvu lietu, lai piekristu, bet vēl nekas nav zināms," stāsta aktieris.

Lai gan Kalniņš savulaik ticis dēvēts par Latvijas sekssimbolu, un arī plašajā Padomju Savienībā viņš licis ietrīsēties ne vienai vien skatītājas sirdij, pats viņš sevi par sekssimbolu neuzskata, tomēr izrādēs par mūžīgo tēmu - dzimumu savstarpējām attiecībām - spēlē labprāt un noraida iespējamību, ka cilvēkiem šī tēma kādreiz varētu apnikt.

"Sekss un mīlestība ir vienīgais, par ko vispār vēl ir vērts runāt. Vienīgi vēl varētu par mīlestību pret dzimteni, bet labāk ir stāstīt par mīlestību pret sievieti. Sekss ir mūžīga tēma, un tā nekad nevar būt par daudz," viltīgi smaidot, koķeti bilst Kalniņš.

Galerijā: ieskats izrādes Sekss un grēkpilsēta prezentācijā, kurā piedalījās gan vairums galveno lomu tēlotāju, gan izrādes veidotāju komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!