Foto: Mango

Grupas K1 dalībnieks Ivars Kļaviņš (attēlā) jau iekarojis popularitāti kā Okartes skatuves sliktais zēns – viņš sakašķējies ar Ivaru Godmani un runājis pretī Zigmaram Liepiņam, bet puisim mūzikā ir lielas ambīcijas, un viņš sola pāris mēnešu laikā kļūt par Latvijā mīlētu komponistu.

"Sirdī esmu ļoti sirsnīgs un mīļš, labestīga dvēselīte. Bet es esmu šovā, un kuru gan šovā interesē kāds, kurš sēž stūrī un ēd jogurtu? Man patīk ālēties un runāt pretī, un kas gan var būt foršāks kā runāt pretī Godmanim!" sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Ivars.

"Ar Zigmaru Liepiņu gan ir cits stāsts - viņš ir liels komponists un dižs mākslinieks, bet tik un tā - es arī tāds kādreiz būšu! Un kāpēc nē? Man dziesmas nāk ārā visu laiku, kāpēc es nevarētu būt nākošais Zigmars Liepiņš vai nākošais Raimonds Pauls?" jautā Ivars.

Viņš spriež, ka ambiciozais raksturs arī bijis par pamatu tam, kā dēļ jaunais mākslinieks nav varējis sastrādāties ar pazīstamo komponistu.

"Es arī esmu sirdī dižgars. Mēs abi ar Zigmaru Liepiņu esam personības, un kad tādi satiekas, dzirksteles šķīst. Mums abiem raksturi ir ļoti asi, tāpēc arī sākumā neatradām kopīgu valodu. Bet pēc tam abi sarokojāmies, un viņš mani pēc tam koncertā ļoti labi novērtēja. Viņš jau redz, ka esmu nākošais," kašķa iemeslus analizē puisis.

Jaunā komponista nākotnes plānos ietilpst iekarot tautas mīlestību, tieši radot melodijas.

"Man patīk arī dziedāt, bet man nav pietiekoši attīstīta balss. Man ir ļoti interesants tembrs, es varētu to likt lietā, bet šeit, šovā, to nav iespējams darīt, jo iekšā valda ļoti liels haoss," stāsta Ivars, solot pēc šova izlaist singlu un nodemonstrēt arī savas vokālās dotības. Tomēr īpaša patika viņam ir pret komponēšanu.

"Mūsdienās daudzi jaunieši grib dziedāt, bet es esmu tas, kas rakstīs dziesmas. Un nesakiet, ka komponistus neviens nezina! Es gribu panākt tādu pašu līmeni kā Raimondam Paulam - tu ieej YouTube, un - vienalga, kurš dzied to dziesmu - Raimonda Paula vārds vienmēr ir pirmais. Es gribu panākt tādu pašu līmeni - kļūt par Latvijā atzītu komponistu. Tagad esmu to pateicis, un es to izdarīšu," solījumu Latvijai dod Ivars.

Iepriekš Ivars jau mēģinājis darboties mūzikā, taču viņš saprot, ka šovs ir viņa lielā iespēja iegūt popularitāti, pēc kuras mūzikā visi ceļi vaļā - vajag tikai pašam darboties.

"Ar manu vārdu mūzikā būs tāpat kā ar Mārtiņa Freimaņa vārdu. Mārtiņš paņēma tautu ar foršajiem tekstiem un melodijām, un, kad viņš turpināja rakstīt melodijas citiem, visi vienalga zināja, ka tā ir Freimaņa dziesma.

Tikai Freimanim līdz tam bija jāiet desmit gadu, man ir šī unikālā iespēja to visu sasniegt divu mēnešu laikā, jo mani izcēla televīzija, kas mums nonstopā taisa reklāmu. Līdz ar to man ir privilēģijas, salīdzinot ar tiem komponistiem, kam savu atpazīstamību nācās iekarot gadiem," analizē Ivars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!