Foto: Mango

Pēc īpašas "tiesas prāvas" šovā Okartes skatuve ar pārējo dalībnieku, skatītāju un administrācijas lēmumu izlemts, ka grupas K1 dalībniekam Ivaram Kļaviņam (attēlā pa kreisi) uz neatgriešanos jāpamet talantu šova telpas.

Ivars jau iepriekš bija pārkāpis šova iekšējās kārtības noteikumus, taču LNT administrācijas mērs bija pilns, kad otrdienas vakarā pēc jaunā mūziķa pamatīgā kašķa ar kolēģiem, kura laikā viņš bija pat draudējis vairākiem puišiem, atklājās vēl kāds nopietns Ivara pārkāpums - viņš šova telpās slepus bija lietojis telefonu, kas noteikumos nav atļauts.

Saniknotais Ivars pēc saspringtajiem notikumiem paziņoja, ka nejūtas labi un izsauca ātro palīdzību, kas puisi nogādāja slimnīcā.

Ārstniecības iestādē Ivaram ilgi bija jāgaida rindā, līdz viņu varēja apskatīt mediķi. Izrādās, ka ārstus Ivars uz šovu aicināja ne pirmo reizi - pirms trim nedēļām viņš ātro palīdzību bija saucis, apgalvojot, ka viņam ir problēmas ar vēderu, taču mediķi neko bīstamu nekonstatēja.

Arī šoreiz nekāda slimība vai veselības apdraudējums Ivaram netika atklāts, un viņš no slimnīcas pēc vairāku stundu gaidīšanas tika atlaists mājās. Lai palīdzētu tikt Ivaram galā ar situāciju, uz šovu bija uzaicināta psihoterapeite Aina Poiša, kurai Ivars atzina, ka pārējie viņu sākuši neieredzēt tāpēc, ka paši palikuši spilgtā Ivara ēnā.

"Man gribas palikt un uzvarēt citus tieši principa pēc, jo viņi mani ienīst," psihoterapeitei atzina Ivars. Savus izlēcienus viņš skaidroja ar to, ka gribējis izcelties starp pārējiem, kas viņam arī izdevies.

Otrdienas vakarā Okartes skatuvē notika virtuāla tiesas prāva, kurā "zvērinātie" - administrācija, skatītāji, sūtot ziņas čatā un Twitterī, un dalībnieki, balsojot par Ivara palikšanu šovā, lēma par sliktu Ivaram

Par to, ka Ivaram šova telpas jāatstāj, nobalsoja septiņi no trīspadsmit kolēģiem. Pret Ivara palikšanu šovā balsoja Mārtiņš Ruskis, Madara, Sabīne Berezina, Anete Volmane, Mārtiņš Jātnieks, Marta un Kikī. Par Ivara palikšanu šovā balsoja Pujāts, Košā, Rikardions, kā arī visi grupas nu un puiši - Didzis Bordo, Valters un Nauris.

Ivara grupas kolēģei Ingai balsojumā piedalīties nebija ļauts, jo arī viņa tāpat kā Ivars bija pārkāpusi šova noteikumus, nelegāli lietojot mobilo telefonu, taču atzina savu vainu.

Ar vietējās tiesas spriedumu Ivars tika izslēgts no šova, un viņam liegta arī iespēja atbalstīt grupas K1 kolēģi, piedaloties koncertos, kas izbalsotajiem dalībniekiem ir atļauts, toties viņš drīkst sazināties ar Ingu un sūtīt viņai dziesmas.

Pēc sprieduma paziņošanas īpaši satriekta bija Inga, kura nespēja valdīt asaras, jo nu grupā K1 palikusi viena. Tiesa, Ivars pats no kolēģiem atvadījās ar smaidu un sola nekur nepazust, jo viņam jāpilda savs klausītājiem dotais solījums un jākļūst par tikpat atzīstu komponistu kā Raimonds Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!