Mēdz gadīties, ka sekss beidzas tā arī nesācies. Iemesls - priekšlaicīga sēklas noplūšana. Šī problēma izšķīrusi ne vienu vien pāri, kas tuvības brīdī, tā arī nav guvis saskaņu un dzimumakta kulmināciju.

Der zināt, ka problēmai ir risinājums un to var novērst, lai baudītu pilnvērtīgu seksu tik ilgi, cik vien gribas.

Par priekšlaicīgu sēklas noplūdi jeb ejakulāciju var runāt, ja uzbudinoties, vīrietis nevar noturēt sēklas noplūdi, kaut vai pāris minūtes. Priekšlaicīga ejakulācija atkarīga no vairākiem apstākļiem. Daži no tiem - vecums, seksuālā pieredze, partneru attiecību ilgums, kā arī dzimumakta biežums. Iemesls priekšlaicīgai sēklas noplūdei varētu būt liels uztraukums, veselības problēmas (nervu sistēmas novirzes, diabēts vai prostatas infekcija), stress, narkotiku lietošana (tai skaitā kofeīns), kautrība (it sevišķi nepieredzējušiem partneriem), pārmērīga dzumumlocekļa stimulēšana.

Lai sāktu cīņu ar priekšlaicīgu sēklas noplūšanu, sākotnēji jāsaprot, cik ilgs ir normāls dzimumakts. Grāmatas Men's Sexual Health pētījuma dati liecina, ka mīlēšanās procesa vidējais ilgums ir no 15 līdz 45 minūtēm, bet dzimumakta kulminācija, kurā noplūst sēkla, ilgst no 2 līdz 12 minūtēm.

Pilnvērtīgas seksuālās dzīves atjaunošanu var panākt ar treniņu tehnikas elementiem:

1. Jāiemācās fokusēt uzmanība laikā, kad ķermenis pilnībā atslābinājies.

2. Kontrolēt brīdi, kad esat uzbudinājies, sākotnēji masturbēšanas laikā un pēc tam ar partneri.

3. Noteikt orgasma laiku līdz tas sasniedz kulmināciju.

4. Trenēt dzimumlocekļa muskuļus.

5. Jāiemācās ignorēt savas partneres ķermeni.

Seksologi piedāvā divus mēģinājumus, kuru laikā var izmantot iepriekšminētos tehnikas elementus:

1. „Stop - starts" tehnika: Sieviete savam gultas partnerim palīdz sajust kulminācijas brīdi, kad izšļāksies sēkla no peņa. Dzimumakta laikā vai onanējot, vīrietim jāsamazina dzimumlocekļa kustības pirms noplūst sēkla.

2. „Peņa saspiešanas tehnika". Šī metode derēs pāriem, kas stimulē sevi ar roku. Ja jūtat, ka tūlīt būs orgasms, jāpārtrauc kustības. Tad ar roku jāsaspiež peņa gals un jāpatur 3 - 4 sekundes un orgasms neistāsies.Vingrinājums jāatkārto vairākas reizes.

Tiesa ir jau arī citi veidi, lai vīrietis nokļuvis bezizejas situācijā, nevis ļautos izmisumam un domātu, ka ir neglābjams seksa lūzers, rīkotos un apmierinātu savu partneri. Dažkārt sievieti var novest līdz orgasmam ar orālā seksa palīdzību, kad vīrietis darbojas ar mēli un ar roku stimulē sievietes klitoru.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!