Foto: F64

Pēdējā laikā kriminālā situācija Latvijā ir strauji pasliktinājusies un cilvēki savstarpējo attiecību risināšanā kļuvuši arvien zvērīgāki. Šajā sakarā izklaides portāls Mango sazinājās ar Romas katoļu baznīcas kardinālu Jāni Pujatu (attēlā), lai noskaidrotu, kas īsti ir iemesls notiekošajam.

Dieva vārda sludinātājs atzīst, ka viens no iemesliem cilvēku pagrimumam ir ekonomiski spiedīgie apstākļi, bet tāpat daļa vainas jāuzņemas pašiem indivīdiem, kuri gan savās seksuālajās kaislībās, gan vēlmē pēc laicīgās mantas aizmirsuši par pamatvērtībām.

"Cilvēki savā izvirtībā ir aizgājuši līdz ellei," situāciju gan Latvijā, gan visā pasaulē raksturo kardināls. "Izskaidrojums tam ir ļoti vienkāršs - cilvēki ir aizmirsuši Dieva noteiktos desmit baušļus, un tādā situācijā nav nekas pārsteidzošs, ka cilvēki savās kaislībās pārkāpj visas robežas," skaidro Pujats.

Viņš atzīst, ka šajā sarežģītajā un ekonomiski smagajā laikā daudzi cilvēki pēc palīdzības griežas baznīcā, bet vairums tomēr turpina sekot savām zemākajām dziņām. "Vienmēr ir bijuši svētie, un vienmēr ir bijuši grēcinieki. Šajā ziņā nekas nav mainījies. Vieni meklē garīgu patvērumu, bet citi turpina staigāt apkārt, mangodami materiālās vērtības," uzsver Pujats.

Kā iespējamo krīzes risinājumu kardināls redz cilvēku atgriešanos pie svētajos rakstos uzskaitītajām pamatvērtībām, kas katram indivīdam būtu jāatceras, gan izvērtējot savu dzīvi, gan attiecībās ar citiem cilvēkiem, jo, neraugoties uz globālās krīzes radītājiem apstākļiem, Dieva priekšā katram būs jāatskaitās pašam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!