Foto: Mango

Pēc otrās atlases kārtas šovam Okartes skatuve 2 žūrijas locekļi Niks Volmārs un Guntars Račs ir patīkami gandarīti – izskatās, ka ar šī talanta šova palīdzību beidzot izdosies pierādīt to, ka Latvijā netrūkst spēcīgu balsu īpašnieku.

"No 39 jauniešiem, kuri bija ieradušies uz otro atlases kārtu, mums jāizvēlas seši, kuri janvārī uzsāks piedalīties jaunajā šovā. Konkurss ir ļoti liels, un izvēlēties būs ļoti grūti. Visi kandidāti ir ļoti dažādi, bet katrs no viņiem ir talantīgs dziedātājs, un ir daudz ļoti spilgtu personību," iespaidus pēc atlases izklaides portālam Mango atklāj LNT galvenais producents Niks Volmārs.

Interesanti, ka liela daļa otrajā atlasē iekļuvušo jauniešu pārstāv pilsētas, kuru mūziķi darbojās arī pirmajā šova sezonā - vairāki talanti ir no Bauskas tāpat kā daļa Jātnieku, ir vairāki liepājnieki, kuri lepojas ar savu pilsētnieku Pujātu no 4vējiem, un kuplā skaitā ir arī jelgavnieki.

"Primāri vērtējam dziedātprasmi, taču muzikālam realitātes šovam svarīgi, lai jaunieši būtu arī atraktīvas personības, jo rezultātā taps mūzikls, kurā būs jādarbojas kā aktieriem, jādejo un jākustas. Pagaidām mums ir desmit favorīti, bet sākumā jāizvēlas seši, kuri pievienosies tiem sešiem dalībniekiem, kas šovā būs palikuši no iepriekšējās sezonas," stāsta Volmārs.

Kopā ar Volmāru jaunos talantus vērtēja Latvijā pazīstamākais mūzikas producents Guntars Račs, un arī viņš ir ļoti apmierināts ar redzēto.

"Ir no kā izvēlēties - esam atraduši vairākus pat ļoti labus vokālistus, un tagad vēl vajag nedaudz laika, lai apspriestos par gala izvēli. Katrā ziņā droši varu teikt, ka šie jaunieši nav mazāk talantīgi par šova pirmās sezonas dalībniekiem. Es pat teiktu, ka otrajā sezonā redzēsim vēl labākus dziedātājus," savu redzējumu izklaides portālam Mango atklāj Račs.

Producents par īpašu plusu uzskata to, ka vairākiem kandidātiem jau ir pieredze mūziklos, ierakstos un koncertos, tāpēc ar jauniešiem nebūs jāsāk strādāt no nulles.

"Šoreiz gribas koncentrēties uz solistiem, ne uz grupām, tāpat arī nav nozīmes tam, vai šie jaunieši paši rada dziesmas, jo lieliskus komponistus atradām jau iepriekšējā šovā. Te ir balsis pāri visam - gribam atrast izcilus solistus," skaidro Račs.

Producents lietai pieiet tik nopietni, ka aicina jauniešus, kuri tiešām pārliecināti par sava vokāla spēku, bet nav tikuši uz atlasi, privāti sazināties ar viņu, lai, iespējams, tiktu pie dalības šovā, jo šī nu ir īstā iespēja parādīt Latvijai savu unikālo balsi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!