Foto: F64
Kāda Jelgavas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji jau vairākus mēnešus dzīvo pastāvīgās šausmās – viņu mājas pagrabā iemūrēti vairāki dzīvi kaķi, kuri slāpēs, badā un bailēs ņaud un skrāpē sienas.

Nezināms skaits dzīvnieku piespiedu gūstā nonākuši pēc tam, kad kādas mājas pagrabā Raiņa ielā 3 renovācijas laikā veikts remonts un visas ieejas un izejas no pagraba rūpīgi aizbetonētās vai aizbērtas ar šķembām.

Pagrabā ieslodzītie kaķi netiek ne pie barības, ne pie ūdens, bet mājas iemītnieki cenšas par četrkājainajiem mīluļiem rūpēties, pa restotajiem vēdlodziņiem padodot pārtiku - zivis un desu gabaliņus, tomēr padzirdīt lopiņus nav iespējams.

Vienīgais, kurš var nokļūt pie slāpēs nomocītajiem kaķiem, ir mājas vecākais, cienījama vecuma sirmgalvis, bet viņš uz daudzkārtējiem mājas iedzīvotāju lūgumiem atbrīvot dzīvniekus nav reaģējis.

Pēc ilgstošajām šausmām iedzīvotāji sacēluši trauksmi un par notikušo informējuši LNT raidījumu Tautas balss, ar kura palīdzību cerējuši nelaimīgos lopiņus no gūsta atbrīvot.

Kad Tautas balss korespondenti devušies pie mājas vecākā, viņš pieprasīja policijas klātbūtni, bet tad, kad tā ieradās, kungam bija jaunas prasības - viņš bez nama apsaimniekotāju un Pārtikas un veterinārā dienesta speciālistu klātbūtnes pagrabu atslēgt nevēlējās.

Kad visu institūciju pārstāvji ieradušies, pagraba durvis tiek atslēgtas, bet kaķus, kuri vairākus mēnešus bija pavadījuši tumsā un izmisumā, atrast neizdevās - dzīvnieki bailēs no gaismas un svešiniekiem bija paslēpušies.

Skaidrojot radušos situāciju, Latvijas Nekustamo īpašumu pārvaldnieku asociācijas pārstāvis paskaidroja, ka kaķi mēdzot plucināt siltumizolācijas materiālu no siltumtrases caurulēm, un tāpēc rūpīgi aizsprostotas visas iespējamās pieejas siltumtrasei.

Neilgu laiku pēc veiktajiem renovācijas darbiem viena izeja no pagraba kaķiem atstāta vaļā, un šajā laikā ieradušies arī kaķu ķērāji, bet acīmredzot dažiem kaķiem bija "laimējies" no viņu rokām izsprukt, lai pēc lūkas aizmūrēšanas uz vairākiem mēnešiem nonāktu piespiedu gūstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!