Foto: Publicitātes foto

Dziedātāja Jolanta Gulbe (attēlā) papildus savam pamatdarbam ir pievērsusies arī rotu izgatavošanai, un jau no 20. decembrī veikalā BAZAAR tās varēs iegādāties ikviens interesents. Šī ir Jolantas pirmā rotu kolekcija, bet mūziķe sola, ka ne pēdējā.

"Nejaušā veidā sāku veidot rotaslietas: ar vīramāti iegājām Swarovski kristālu veikalā un tur uzzinājām par iespēju apgūt rotu izgatavošanas mākslu. Vīramāte mani pierunāja pieteikties kursiem, jo, viņasprāt, man piemīt talants un laba stila izjūta. Tā es izgāju sešu mēnešu kursus. Rotu izgatavošana mani patiesi aizrāva, un pēc kursu beigšanas turpināju ar to nodarboties," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Jolanta.

Dziedātāja atklāj, ka sākumā rotas gatavojusi tikai sev un dāvinājusi draudzenēm, bet, uzzinot par interesi no apkārtējiem, aizdomājusies par rotu izveidi pārdošanas nolūkiem. "Šajā krīzes laikā ikvienam ir jāmeklē iespēja, kā piepelnīties, un, ja, to darot, var gūt prieku un gandarījumu, tas ir lieliski. Manas rotas jau nākamnedēļ būs pieejamas veikalā BAZAAR, un par to esmu ļoti lepna," priecīgi nosaka Jolanta.

"Latvieši savā būtībā ir rokdarbnieki; agrāk vakaros māte tamborēja, viena meita - vērpa, otra meita - adīja, bet mūsu laikmetā viss mainījās. Nu varam pie tā atgriezties. Rokdarbi ir labs piepelnīšanās veids, un arī iespējas, kur pārdot savas izgatavotās lietas, ir neskaitāmas," uz jaunām darbībām motivē Jolanta.

"Neveidoju rotas, vadoties pēc modes tendencēm, - vados tikai pēc savām sajūtām, intuitīvi. Ļoti patīk ar pusdārgakmeņiem strādāt, kombinēt kopā akmeņus, kas skaisti lauž gaismu," rotu veidošanas kritērijus atklāj Jolanta.

Dziedātāja neslēpj, ka, pirms sāka veidot rotaslietas, nekad neaizrāvās ar to lietošanu. "Tagad rotas valkāju bieži, bet, pirms pati sāku aizrauties ar to izgatavi, retu reizi uzliku kādu rotu. Mani tās nesaistīja, bet nu tas ir mainījies. Daudzi uzskata, ka tikai, piemēram, zaļas krelles akcentē zaļas acis, bet es esmu atklājusi, ka arī pretkrāsas labi iedarbojas akcentēšanas nolūkos. Agrāk nezināju, ka man piestāv zila krāsa, izvairījos to lietot apģērbā un rotās, bet tagad to daru labprāt," skaidro Jolanta.

"Ar šo kolekciju vēlos dāvāt prieku sievietēm un akcentēt viņu dabīgo skaistumu. Ir taču teiciens, ka sieviete izdaiļo rotas un rotas - sievieti," priecīgi stāsta Jolanta.

Galerijā: ieskats Jolantas Gulbes rotu kolekcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!