Foto: LETA

Neatkarīgās Rīta Avīzes rīcībā nonākuši materiāli, kuros atrodama informācija par dažām interesantām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītāja vietnieces Jutas Strīķes (attēlā) biogrāfijas niansēm.

Laikraksts vēsta, ka XX gadsimta astoņdesmito gadu beigās un deviņdesmito gadu sākumā šobrīd personai, kas pazīstama ar vārdu Juta Strīķe, bijis cits vārds un uzvārds - Anna Potapova.

Informācijas sniedzējs norādījis, ka Juta alias Anna kopā ar tēvu - Dobelē izvietotā tanku pulka speciālās daļas virsnieku Juriju Potapovu - un pārējo ģimeni Maskavā nokļuvusi tad, kad PSRS armijas virsnieks turp nosūtīts zināšanu papildināšanai.

Ģimene dzīvojusi Krasikova ielā, un vēl pat 1994. gadā vietējās namu pārvaldes izdotā izziņā bijis lasāms, ka šajā adresē joprojām pierakstīta kāda Juta, kuras uzvārds gan netiek minēts.

Pirms kāda laika Strīķe, kura pēc kāzām pārgājusi vīra Maigura Strīķa uzvārdā, sarunās ar Latvijas medijiem nenoliedza, ka 1987. gada 26. jūnijā 584. Maskavas vidusskolas izsniegtais teicamnieces diploms uz Annas Potapovas vārda patiešām esot viņas, tomēr sieviete noliegusi, ka viņas vārds kaut neilgu laiku būtu bijis Anna, norādot, ka skolas direktore pieļāvusi kļūdu pārrakstoties.

Lai gan žurnālisti nav spējuši noticēt stāstam par tik aplamu skolas direktores kļūdu, sīkāki paskaidrojumi no Strīķes tā arī netika sagaidīti.

Mīklaino materiālu iesūtītājs laikrakstam tāpat norādījis arī uz KNAB vadītāja vietnieces tēva un viņas pašas iespējamo saistību ar ārvalstu specdienestiem, uz ko norādot, piemēram, Strīķes stažēšanās Dānijas policijā.

Visus saņemtos materiālus laikraksts plāno nosūtīt Latvijas drošības iestādēm, lai noteiktu iesūtīto materiālu autentiskumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!