Foto: stock.xchng

Pēc 12. martā publicētā raksta „Vai vīrietim ir jāskuj dzimumorgānu apmatojums?” portāla Mango redakcija no lasītāja Roberta saņēma vēstuli jau ar precīzākas informācijas pieprasījumu.

„Sveiki! Man ir jautājums, un, iespējams, jūs varētu palīdzēt. Tātad es gribētu noskūt sēkliniekus, bet reāli nezinu, kā un ar ko tas ir jādara. Esmu mēģinājis ar mašīnīti, bet skuvums vienalga ir negluds. Ar parasto skuvekli man pat bail pieskarties, jo var sagriezties - tā ādiņa ir pārāk trausla. Ir kādi padomi, kā varētu to paveikt droši?"

Mango aptaujātie speciālisti atzīst, ka skūšana ir viena no nedrošākajām un neefektīvākajām vīrieša intīmā apmatojuma likvidēšanas metodēm. Pirmkārt, izvēloties nevēlamās spalviņas skūt, ir liels risks sagriezties. Otrkārt, pēc apmatojuma izskūšanas matiņi var ieaugt un veidoties nepatīkami iekaisumi. Ja tomēr izvēlaties spalviņas ap dzimumlocekli skūt, jālieto jutīgai ādai paredzēti skuvekļi, kas veidoti tā, lai aizsargjoslas ap asmeņiem pasargātu ādu no sagriešanas. Starp citu, daudzi pāri intīmā ķermeņa apmatojuma skūšanu uztic saviem partneriem, kas šo procedūru var pārvērst par interesantu priekšspēli un uzticības pārbaudi. Turklāt labi noskūti dzimumorgāni locekli padara šķietami vizuāli lielāku, kas ir ļoti svarīgi, ja plānojat filmēties pornogrāfiskās filmās.

Nekādā gadījumā nevajadzētu mājas apstākļos intīmā apmatojuma likvidēšanai izmantot depilatoru, jo tas var beigties ar ļoti nopietniem iekaisumiem, turklāt depilatora izmantošana ir tik sāpīga, ka pēc tam ilgu laiku doma par jebkāda veida apmatojuma iznīcināšanu liks vīrietim sarauties sāpju priekšnojautās.

Efektīvākas un drošākas metodes spalvu likvidēšanai jutīgās ķermeņa vietās (padusēs, cirkšņu rajonā, ap dzimumlocekli) ir depilācija un vaksācija. Izmantojot šīs metodes, nerodas ādas kairinājums un iekaisumi, un lielākais pluss ir tāds, ka matiņi tik ātri neataug, un, kad ataug, tie ir daudz maigāki. Šīs procedūras iespējams veikt pašam, izmantojot dažādus veikalos iegādājamus krēmus un putas, bet speciālisti iesaka nekautrēties un doties uz kādu skaistumkopšanas salonu, kur profesionāļi ieteiks labāko matiņu likvidēšanas veidu un to arī kvalitatīvi veiks.

Svarīgi atcerēties, ka pēc jebkuras liekā apmatojuma likvidēšanas procedūras ādu obligāti jāieziež ar losjonu vai ķermeņa krēmu, kas nesatur spirtu. Šī procedūra ne tikai padarīs maigāku ādu, bet tai ir arī higiēniska nozīme, lai pasargātu ādu no iekaisumiem.

Ja arī jūsu seksuālajā un intīmajā dzīvē radušās kādas nepatikšanas vai neskaidrības, un jūs vēlaties uzzināt speciālista viedokli, sūtiet savus jautājumus uz e-pastu redakcija@mango.lv. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!