Foto: stock.xchng

No kāda anonīma lasītāja izklaides portāls Mango saņēma sekojošu vēstuli: "Vēlējos uzzināt, kā atpazīt jaunavu no meitenes, kurai jau ir bijis sekss? Tā kā himēna ir paredzēta, lai aizsargātu dzemdi no mikrobiem un sievietei mikroflora tur veidojas līdz 17-18 gadiem, gribu būt veselīgas meitenes draugs un bērna tēvs, un man šis liekas nopietni. Iespējams, ka esmu uzrakstījis aplami, tad nju, lūdzu, paskaidrojiet!"

Pazīstamais seksologs Artūrs Vāvere sarunā ar Mango atklāj, ka uz sejas nav uzrakstīta atbilde uz šo sarežģīto jautājumu, taču norāda, ka sava saistība seksuālajai dzīvei ar seju tomēr ir - smadzenēs seksualitātes un agresijas centri atrodas netālu.

"Ja seksuālais centrs "nejūtas labi", tas atstāj iespaidu arī uz agresijas centru smadzenēs, un rodas neapmierinātība - arī agresija," stāsta Vāvere un paskaidro, ka cilvēks 70 procentu savu emociju nodod ar ķermeņa valodu, tādēļ emocijas, kas saistītas ar seksuālas dabas jautājumiem, nav nekāds izņēmums.

"Seksuāli neapmierinātam cilvēkam agresijas rezultātā var būt nīgri sejas vaibsti, skatiens var būt neapmierināts, tomēr ir cilvēki, kuri prasmīgi to spēj noslēpt," teic Vāvere.

Tāpat seksologs atgādina, ka nevainīgas meitenes nereti mēdz koķetēt tāpat kā sievietes, kurām jau sen ir seksuālā dzīve. Ārsts tāpat norāda, ka ir viena kopīga iezīme, kas norāda uz to, vai cilvēkam ir stabilas seksuālās attiecības.

"Cilvēki, kuriem ir regulāras seksuālās attiecības, noteikti ir mierīgāki par tiem, kuriem tādu nav, tomēr gluži uz sejas tas nav uzrakstīts," smaidot nosaka Vāvere.

Savukārt skotu zinātnieki pēc ilgstošiem pētījumiem nonākuši pie secinājuma, ka pēc sievietes gaitas jebkurš vīrietis var noteikt ne tikai viņas raksturu vai noskaņojumu, bet arī to, cik lielu apmierinājumu sievietei sniedz viņas seksuālā dzīve.

Izrādās, ka tās sievietes, kuras regulāri mīlējas un izjūt seksuālo apmierinājumu, soļo platiem un pārliecinošiem soļiem un pārvietošanās laikā cītīgi šūpo ķermeņa lejasdaļu, īpašu uzsvaru, protams, liekot tieši uz pēcpuses izcelšanu.

Ja arī jūsu seksuālajā un intīmajā dzīvē radušās kādas nepatikšanas vai neskaidrības, un jūs vēlaties uzzināt speciālista viedokli, sūtiet savus jautājumus uz e-pastu redakcija@mango.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!