Foto: stock.xchng

Pagājušajā nedēļā Krievijas iedzīvotājus satrauca kāds neparasts notikums – kanibāls no Murmanskas internetā bija iepazinies ar kādu homoseksuālu vīrieti, uzaicinājis viņu ciemos, bet tad nogalinājis un izcepis kotletēs. Tagad krievu mediji publicējuši gan izmeklēšanas video, gan kanibāla dienasgrāmatu.

Tagad noskaidrots, ka kanibāls ir 21 gadu vecs vīrietis Ivans Ļebedevs, kurš ne vien neslēpj savu vainu šajā noziegumā, bet arī labprāt izmeklētājiem atklāj dažādas tehniskas detaļas, kā viņš pagatavojis nogalināto vīrieti.

Kā video fragmentā stāsta Ļebedevs, nogalinātā vīrieša līķi viņš sagriezis gabalos un uzlicis uz pannas cepties. Ēdienam viņš pievienojis tomātu pastu un eļļu, bet pēc tam pagatavoto maltīti notiesājis. Apcietināšanas brīdī ledusskapī bija palikušas vien pēdas un elkoņi - no šīm ķermeņa daļām Ivans bija nolēmis pagatavot auksto gaļu.

Gan cilvēku pagatavošanas receptes, gan savas pārdomas par dzīvi kanibāls bija publicējis sociālajā tīklā Вконтакте, kur viņam bijuši reģistrēti vairāk nekā tūkstoš draugi. Noskaidrots, ka viņš pats arī esot gejs, nevis tikai izlicies par geju, kā bija vēstīts iepriekš. Zināms arī, ka vecāki pirms kāda laika no sava dēla ir atteikušies.

Pēdējais teksta fragments, ko kanibāls ierakstījis sociālajos tīklos, datēts ar 25. augustu. Izklaides portāls Mango piedāvā nelielu fragmentu (autora ortogrāfija un interpunkcija saglabāta, tāpēc teksts nav tulkots):

"Моя жизнь это тонкий луч света... мне остался один шаг до того чтобы погрязнуть во тьме... мне не страшно от того, что меня упекут в психушку я вообще не понимаю то, что я делаю... я не беспокоюсь о будующем... глубоко в моём сердце живёт ярость... и всё происходящее будит тебя... тот факт то, что я перерезал горло этому псевдо активу ничуть не повлиял на меня... моя совесть чиста... я не просыпаюсь ночью - я крепко сплю... иногда я даже забываю о том, что сделал... съедая мясо человека ты крадёшь его силу и душу.. забавно конечно... но это безумие... возможно у него были дети... меня и это не волнует... даже если они спросят "где наш папа?" я покажу им свои ладони... ведь их папа здесь... в моих руках... в моих глазах... моей крови... правда его уже не существует, впрочем как и меня..."

Pagaidām maniaks apsūdzēts tikai par slepkavību, taču, visticamāk, tā tiks pārkvalificēta par noziegumu vainu pastiprinošos apstākļos. Savukārt, ja viņš tiks atzīts par nepieskaitāmu (un šķiet, ka tieši tā arī notiks), Ivans tiks ārstēts psihiatriskajā klīnikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!