Foto: DELFI

Ekstravagantākais talantu šova Okartes skatuve dalībnieks Kašers (attēlā pa labi) publiski sniedzis izskaidrojumu vienai no savām raksturīgākajām uzvedības izpausmēm – puisis atklājis, ka mēli viņš bieži rāda, protestējot pret Latvijā valdošajiem aizspriedumiem.

Ceturtdienas vakarā notikušajās Izklaides ziņās, kuras vada šova dalībnieks Mārtiņš Ruskis, Kašers tika iepazīstināts ar DELFI Izklaide rakstu, kurā divas ekspertes analizē Kašera garīgo veselību.

Puisis nepiekrita psihoterapteites Ināras Vārpas un etiķetes ekspertes Aijas Strautmanes viedoklim, ka mēles regulāra izbāšana sabiedriskos pasākumos neliecina par personības briedumu, un sniedza savu izskaidrojumu tam, kāpēc viņš tā rīkojas.

"Mēs visi esam daudzšķautnaini cilvēki, un tas, kāpēc es šovā esmu izvēlējies spēlēt tādu lomu, kādu spēlēju, lai paliek pie manis. Mēli es rādu, jo man nepatīk, ka mirklī, kad atrodies Elijas ielas bārā, visi fočē un ir jāsmaida. Brīdī, kad man negribas smaidīt, es rādu mēli ar domu: "Ejiet visi prom!"," skaidro Kašers.

"Viens no iemesliem, kāpēc es esmu šovā, ir vēlme lauzt sabiedrībā valdošos stereotipus - ja tu izskaties šitā, tu esi gejs, ja izskaties šitā, tu esi nelīdzsvarots. Mūsu sabiedrībai ļoti patīk kategorizēt.

Man tas nepatīk, un mēles rādīšana, iespējams, ir protests, jo man ir apnicis, ka mēs dzīvojam tādā valstī, kur, ja tu izdari kaut ko citādi, tevi analizē no augšas uz leju," niknojas puisis.

"Varbūt man ir kaut kādas mentālas problēmas, bet, man liekas, ka tā ir tā viena šķautne, ko es gribu parādīt šovā. Varbūt tā ir tā jukušā, tirliņa un klauna loma, ko es te spēlēju," stāsta Kašers, kurš sola arī turpmāk burziņos rādīt mēli.

"Šī maska un loma, ko es spēlēju, man ļauj šovā pārvarēt stresu, visu uztvert mierīgi un uz visu raudzīties ar bērna prātu.

Agrāk es biju ļoti nopietns, bet, aizbraucot uz Āfriku, es redzēju 60 gadus vecus cilvēkus, kuri skrien ar mēlēm pa muti laukā, bauda dzīvi un priecājas. Mans mērķis ir cilvēkiem likt sevī atvērt bērnu un ļauties sajūtām. Es šeit ļaujos sajūtām un esmu tas, kas esmu, vai nu jums tas patīk, vai nepatīk," atklāts ir puisis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!