Foto: Reuters/Scanpix
Prinča Viljama laulātā draudzene, Kembridžas hercogiene Katrīna (attēlā) jeb tautā mīļi dēvēta par Keitu pēdējo mēnešu laikā sabiedrības uzmanību sev piesaistījusi ne tikai ar publiskajām gaitām kopā ar jauno vīru, bet arī ar neadekvātajām svara izmaiņām.

Pēc aprīlī notikušajām Viljama un Keitas Midltonas kāzām jaunajam pārim tiek pievērsta pastiprināta uzmanība - gandrīz katram viņu solim gan Lielbritānijā, gan ārpus tās robežām seko fotogrāfi un sabiedrības vērīgajai acij ir iespēja sekot līdzi arī jaunās sievas izskata pārvērtībām, kas satraukušas gan parastos mirstīgos, gan uztura speciālistus.

Nesen Lielbritānijā populārais dietologs Kriss Stīls paziņoja, ka Keitai nepieciešams lielāku uzmanību pievērst savam uzturam, jo viņas straujais svara zudums esot nopietns iemesls bažām par jaunās sievietes veselību.

Gan šis ārsts, gan citi viņa kolēģi neslēpa aizdomas, ka jaunā karaļnama pārstāve cieš no ēšanas traucējumiem un, iespējams, sirgst ar anoreksiju. Šīs aizdomas satraukušas arī karalisko ģimeni - tiesa gan, viņi vairāk norūpējušies nevis par Keitas veselību, bet par to, vai viņa sava kārnuma dēļ spēs radīt pēcnācējus.

Tā kā Keita pēdējo mēnešu laikā kļuvusi par vienu no visvairāk fotografētajām slavenībām, veselības speciālistus jaunās sievietes svars satraucis arī cita iemesla dēļ - Keita šobrīd kļuvusi par daudzu meiteņu un sieviešu elku visā plašajā pasaulē, bet viņas kārnais augums var atstāt negatīvu iespaidu uz citām daiļā dzimuma pārstāvēm.

Britu izdevums Today publicējis satrauktu rakstu, kurā vairāki speciālisti izteikuši satraukumu par hercogienes un arī viņas māsas Pipas ietekmi uz sabiedrisko domu - abām sievietēm pārmesta badošanās propaganda.

Keitai tiek pārmests, ka viņa ir kļuvusi par staigājošu anoreksijas reklāmu, ko apliecina arī fakts, ka dažādās interneta vietnēs lasāmajās diskusijās par ēšanas traucējumiem prinča sieva ir viena no viezbiežāk pieminētajām pesonām, kurām vēlas līdzināties miljoniem meiteņu.

"Piemērs, ko rāda māsas Midltonas, bet jo īpaši Keita, ir ļoti bīstams," brīdinājusi ASV nacionālās ēšanas traucējumu asociācijas prezidente Linna Grefe, bet anoreksijas un bulīmijas izpētes centra directors Džils Pollaks norādījis, ka Keitas piemērs ir "bumba ar laika degli".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!