Foto: morgueFile
Visai neparasts video fragmentu izplatījuši Ukrainas mediji – kāds aculiecinieks nofilmējis, kā pa galvaspilsētas Kijevas centrālo Neatkarības laukumu gaišā dienas laikā klīst pilnīgi kails vīrietis.

Pagaidām nav skaidrs, kāds bijis vīrieša "mesidžs" (ja vien tas nav bijis kāds anarhists individuālists), bet pliknis garāmgājējiem skaidrojis, ka viņa gājiens Ādama kostīmā esot protesta akcija pret to, ka pilsētā akūti trūkst atkritumu urnu.

Kā zināms, Ukrainā ļoti aktīvi darbojas sociāli atbildīgo meiteņu organizācija FEMEN, kuras akcijas lielākoties notiek kailām krūtīm, taču atšķirībā no FEMEN šis vīrietis nav paudis acīmredzamas protesta pazīmes.

Tiesa, Ukrainā formāli pastāv FEMEN vīrišķais analogs ar nosaukumu MEMEN - šie puiši cīnās par vīriešu līdztiesību sabiedrībā, aicinot vīriešus neuzņemties sieviešu vietā fiziski smagos darbus un nedot sievietēm vietas sabiedriskajā transportā. Šīs organizācijas sauklis ir - "Vīrieši arī ir cilvēki".

Izklaides portāls Mango jau ziņoja, ka savdabība protesta akcija šī gada augustā notika Igaunijā - tur igauņu māksliniece Fidēlija-Signe Rootsa kailām krūtīm bija devusies pastaigā pa valsti, protestējot pret to, ka vīrieši pārāk blenž uz kailām krūtīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!