Foto: F64
Brīdī, kad kārtējo reizi medijos aktualizēts jautājums par prostitūcijas legalizēšanu Latvijā, skandalozais pašmāju mūziķis Andris Kivičs (attēlā) pauž uzskatu, ka Latvijā varētu būt tik daudz slimu prostitūtu, ka "senākās profesijas" legalizēšana valstī varētu darīt galu daudzu šī amata pratēju karjerai.

"Tā kā latvietis vienmēr atradīs veidu, kā darboties nelegāli, ar prostitūcijas legalizēšanu, manuprāt, ir līdzīgi kā ar jautājumu par marihuānas legalizēšanu - legalizējot kaut ko, var izraisīt vēl lielāku nelegālo preču un pakalpojumu vilni," sarunā ar izklaides portālu Mango skaidro mūziķis.

Kivičs piebilst, ka, viņaprāt, Latvijā ir tik daudz slimu prostitūtu, ka lielākā daļa nemaz nevarētu iziet nepieciešamās pārbaudes, jo ir "krietni ielaidušas savas slimības".

Grupas Z-Scars līderis uzskata, ka Latvijas prostitūtu vidū nav nevienas normālas meitenes, un atzīst, ka nekad nav pat vēlējies intīmu sakaru ar pērkamu sievieti, taču viņš sastapies arī ar tādiem cilvēkiem, kuriem prostitūta ir gluži vai ikdienas nepieciešamība.

"Goda vārds, neesmu to darījis. Nekad! Cik esmu informēts, arī manā paziņu lokā nav tādu cilvēku, kas gulētu ar prostitūtām, bet esmu redzējis arī citādus cilvēkus - tādus, kuriem prostitūcija ir ļoti aktuāla un ir gandrīz pirmās nepieciešamības lieta.

Reiz vienā slimnīcas palātā gadījās sastapt kādu traktoristu no Latvijas laukiem, kuram bija lauzta kāja. Viņš katru vakaru lēca lejā pa trepēm, kāpa taksī un brauca pie meitenēm. Teica, ka uz Lienes ielu. Parasti agri no rīta viņš atgriezās, tad māsiņa viņam špricēja zāles un pēc tam viņš man stāstīja, ka jau atkal gribot braukt. Es tomēr nedomāju, ka tādas lietas ir normālas, jo uzskatu, ka jābūt galīgi izmisušam, lai ielaistos ar prostitūtu," vaļsirdīgs ir Kivičs.

Jautāts, kādi, viņaprāt, ir prostitūtu pircēji, mūziķis norāda: "Domāju, ka tie ir vai nu padzīvojuši cilvēki, kuri savā ģimenē vai esošajās attiecībās nav apmierināti un vēlas bez jebkādas atbildības un sekām nodarboties ar seksu, vai arī jaunieši, kuri vēl īsti nezina, kas ir kas, un varbūt par seksu ir tikai dzirdējuši vien".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!